A szépség dominál, nem a tenisz

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 30. 18:37
A második akadályt is vette a a 16 éves tehetség Babos Tímea a wimbledoni teniszbajnokság juniorversenyében. A szlovákiai magyar Juhász Vivient verte három játszmában a nyolcaddöntőbe jutásért. A szeniorok meghívásos versenyében Temesvári Andrea a szuperrövidítésben bukott el egy dél-afrikai, amerikai kettőssel szemben.


Babos az első és a harmadik szettben szenzációsan játszott, 6:0-val zárta le a mérkőzést. A következő fordulóban az orosz Jana Bucsinával találkozik a hatodik kiemelt magyar. 

"A második szettben nem a Babos-féle füves teniszt játszottam, de először és utána jól ment. Egy angliai teniszakadémia segített a felkészülésben, most is ők foglalkoztak velem. Ez rengeteget jelentett, úgy érzem, sokat sikerült előrelépnem az utóbbi időben, főleg mentálisan. Már nem izgulok annyit a pályán" - mondta Babos Tímea, aki azt is elárulta, nem véletlenül festi ki a szemét a meccsekre. Pontosan tudja, hogy a junior teniszben a szponzor szempontjából fontosabb a kinézet, a megjelenés mint az eredmény.

Susányi Zsófi újabb nehéz ellenfelet léptetett le, az olasz Martina Trevisant, 6:4, 6:1-re nyert. Ráadásként párosban is örülhetett, a norvég Ulrikke Eikkerivel egy dán, román duót búcsúztattak.  Bulgakova Vaszilisza viszont párosban már a nyitányon elbukott a szlovák Chantal Skamlovával az oldalán, egy ausztrál, amerikai kettős okozta vesztüket.

A szeniorok meghívásos versenyében Temesvári Andrea a szuperrövidítésben kapott ki egy dél-afrikai, amerikai párossal szemben.