A svéd bombázó feltámadt és sül a keze

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 5. 16:42
Hatalmas küzdelmben, 3 óra 28 percnyi játék után Robin Söderling jutott a franciai nyílt teniszbajnokság férfi egyes döntőjébe. Az idei Roland Garros svéd meglepetésembere Fernando Gonzálezt búcsúztatta 6:3, 7:5, 5:7, 4:6, 6:4-re nyerve a chilei ellen. A skandináv, a vasárnapi fináléban Roger Federerrel meccselhet.


ROLAND GARROS, FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ (7,322,320 EURÓ ÖSSZDJAZÁS):
Söderling (svéd, 23.) - Fernando González (chilei, 12.) 6:3, 7:5, 5:7, 4:6, 6:4

A chilei González 0-2-ről állt fel, a harmadik, a negyedik és az ötödik játszmában is száz százalékosan használta ki a fogadó-előnyeit, a döntő szettben már 4:1-re vezetett. Innen fordított a 24 éves svéd, aki korábban egyetlen Grand Slamen sem jutott túl a harmadik fordulón.

"Fáradtnak éreztem magam 1:4, 15:30-nál a döntő játszmában . Nem játszottam rosszul az előző két elvesztett szettben, de Gonzalez fantasztikusan adogatott, alig volt ritmusa a játéknak. Azt mondtam, így nem érhet véget ez. Mindent meg kell próbálnom, amit tudok. Igyekeztem még keményebb lenni és hirtelen ez újra működni kezdett. Megpróbáltam előbb megütni az adogatás-fogadást és elkezdtem jobban mozogni"- elemezte Söderling feltámadásának titkát.

Az utolsó gémben ő adogathatott, s be is ütötte első meccslabdáját, véget vetve ezzel a 208 perces ütközetnek. Gonzalez 22 ász szervája kevésnek bizonyult a boldogsághoz.

"Ha valaki azt kérdezi tőlem néhány éve, melyik Grand Slamen játszom döntőt 2009-ben, biztos, nem a Roland Garrost mondtam volna. Igaz, tavaly egyre jobban kezdtem teniszezni salakon, bár nem nyertem túl sok meccset. Mindig tudtam, ha jól játszom, kihozom magamból a legjobbat, akkor bárki ellen képes vagyok nyerni. De elárulom, ami az elmúlt napokban történt velem, azzal még magamat is megleptem"- nyilatkozta Söderling a diadal után, egy nappal a svéd nemzeti ünnep előtt. 

Robin Söderling edzője az a Magnus Norman, aki 2000-ben döntős volt a Roland Garroson. Néhány éve a teniszben még nagyhatalomnak számító Svédország utoljára 1988-ban ünnepelhetett salakkirályt: Mats Wilander győzött akkor Párizsban. Pénteken azonban nem csak ő figyelte a helyszínen honfitársát, ott ült a lelátón a legendás Björn Borg is. Söderling reméli, hogy a vasárnapi finálé előtt lesz alkalma beszélgetni, tanácsot kérni a franci nyílt teniszbajnokságot hatszor megnyert példaképpel.


A Nadal-verő Söderling döntőbeli ellenfele a Del Potro-Federer összecsapás győztese lesz.  

$$jatekos$$