A sivatagban is verhetetlen a világelső

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 20. 21:21
A női teniszezők idei első kiemelt premier kategóriás Grand Prix-jén a 4,5 millió dollár összdíjazású BNP Paribas Openen Indian Wells-ben a dán Caroline Wozniacki 6:1, 2:6, 6:3-ra legyőzte a francia Marion Bartolit. A döntő sokkal nagyobb csatát hozott, mint kettejük legutóbbi találkozója, amikor néhány hete Dohában Wozniacki elgázolta (6:1, 6:1) a korábbi wimbledoni finalistát. Győzelmével a dán több hétre bebiztosította a világelsőségét, míg Bartoli 2008 júniusa után visszatért a Top 10-be.


 

INDIAN WELLS, NŐI DÖNTŐ:
Wozniacki (dán, 1.)-Bartoli (francia, 15.) 6:1, 2:6, 6:3

Caroline Wozniacki lehetett a pihentebb a döntő előtt, mert Bartoli jó három órával több időt töltött a pályán, míg eljutott a fináléig. A francia pontosan tudhatta, min kell változtatnia a siker érdekében: legutóbbi mérkőzésükön Dohában a dán kegyetlenül letámadta a gyenge második adogatásait. Ráadásul Wozniacki szenzációsan ritörnözött Marija Sarapova elleni elődöntőjében.

A találkozó első játszmája úgy alakult, ahogy Dohában abbahagyták: Bartoli mindössze három pontot nyert a saját adogatásából. Mi több, a dán parádésan szervált, 86 százalékban ütötte be az első adogatásait.

A folytatás azonban váratlan fordulatot vett, a világranglista vezetője fogadóelőnyhöz sem jutott, miközben a különleges stílusban teniszező francia kétszer is brékelte őt.

A dán a döntő felvonásban gyorsan túltette magát a játszmavesztésen és pillanatok alatt elhúzott 4:1-re. Bartoli egyszer még lebrékelte Wozniackit, de fordítani már nem tudott, így Wozniacki 2 óra 8 perc alatt 6:1, 2:6, 6:3-ra győzött.

Sikerével pályafutása 14. WTA-serlegét gyűjtötte be a 20 éves Caroline Wozniacki és a tavalyi elvesztett döntő után Indian Wellsben is a csúcsra ért. Wozniacki 700 ezer, Bartoli 350 ezer dollárt kapott teljesítményéért.   

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Djokó legyőzte és megelőzte Federert!
A jövő héttől már nem Roger Federer a világ második legjobb férfi teniszezője, miután szombat éjjel három szettben, 2 óra 6 perc alatt vereséget szenvedett a világranglistán őt megelőző Novak Djokovicstól a 3,645 millió dollár...
Tovább a teljes cikkhez »