Djokó legyőzte és megelőzte Federert!

Szerző: shLétrehozva: 2011. március 19. 23:52
A jövő héttől már nem Roger Federer a világ második legjobb férfi teniszezője, miután szombat éjjel három szettben, 2 óra 6 perc alatt vereséget szenvedett a világranglistán őt megelőző Novak Djokovicstól a 3,645 millió dollár összdíjazású Indian Wells-i verseny második elődöntőjében. A 23 éves szerb Djokovics ezzel sorozatban harmadjára győzte le a svájcit, idén pedig már 17. győzelmét aratta, így továbbra is veretlen. A fináléban a Juan Martín Del Potrót két vállra fektető Rafael Nadal lesz az ellenfele.


BNP PARIBAS OPEN, INDIAN WELLS, 3,645 MILLIÓ DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA, ELŐDÖNTŐ:
Djokovics (szerb, 3.)-Federer (svájci, 2.) 6:3, 3:6, 6:2
KORÁBBAN:
Nadal (spanyol, 1.)-Del Potro (argentin) 6:4, 6:4 

 

Folytatta bámulatos idei sorozatát a szerb sztár: tizenhetedik mérkőzésén tizenhetedik győzelmét aratta, vagyis őrzi 2011-es veretlenségét. Ráadásul egyre jobban elveszi Federer kedvét az egymás elleni párharcoktól, pedig a svájci fenomén ezúttal sem adta könnyen a bőrét. Talán éppen emiatt is fájhat majd a svájci fenoménnak az újabb vereség…

A bázeli klasszis 13-8-ra vezetett az Indian Wells-i elődöntő előtt, de a tavalyi világbajnoki elődöntő óta szettet sem nyert Djokovics ellen. Most megtört a jég, de a második játszma „behúzása” után már esélye sem volt a sikerre.

„Ez volt a legnehezebb mérkőzésem ezen a versenyen! Persze mindig nagy kihívást jelent, ha Rogerrel kell játszanom. De azzal sohasem törődöm túl sokat, hogy ki a találkozó esélyese, ki vezeti a világranglistát vagy ki áll a második helyen. Mindig kihívásként értékelem az előttem álló mérkőzést, most is nagyszerű találkozót játszottunk” – mondta a szerb sztár.

Novak Djokovics a döntő felvonás ötödik játékában törte meg a korábbi világelsőt, 15-40-ről brékelt, sorozatban tizenegy labdamenetet nyert meg.

„Az utolsó pontig nagyon szoros volt ez a találkozó, senki sem tudhatta, ki nyeri meg a mérkőzést. Mindketten intenzíven teniszeztünk, érezhető volt rajtunk a nagy nyomás. Az ötödik gém sorsdöntőnek bizonyult, utána igazán remekül teniszeztem” – tette hozzá Djoko.