A jövő két klasszisa a madridi döntőben

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 7. 20:03
Viktorija Azarenka-Petra Kvitova finálét rendeznek a Mutua Madrid Open 4.5 millió dollár összdíjazású salakos WTA-tornán. A német Julia Görges és a kínai Li Na látta ennek a kárát szombaton. Mindkét finalista idei harmadik tornagyőzelmére hajt vasárnap.


Azarenka magabiztos játékkal, 6:4, 6:2-vel kényszerítette térdre azt a Görgest, aki Stuttgartban sok pénzzel és egy Porschéval gazdagodott (megnyerte a tornát), Madridban pedig a világelső Wozniackit is elintézte menetelése során.

A fehérorosz - aki a következő világranglistán már a negyedik helyen szerepel majd - elégtételt érezhetett azok után, hogy Stuttgartban szettelőnyről, vállsérülés miatt kellett feladnia a német szépség elleni találkozót.

Miami és Marbella után harmadszor diadalmaskodna 2011-ben, akárcsak döntőbeli ellenfele, a cseh Petra Kvitova, aki Brisbane-ben és Párizsban nem talált legyőzőre korábban.

A cseh lány Li Na elleni csatájában az első öt játék rendre brékkel végződött, de aztán Kvitova vette kezébe az irányítást, és tekintélyt parancsoló, 6:3, 6:1-es győzelmet aratott a kínaival szemben.

Azarenka mindkét korábbi meccsét megnyerte a 2010-es wimbledoni elődöntős, a jövő héttől már top tízes játékos Kvitova ellen.

MUTUA MADRID OPEN - WTA PREMIER
MADRID, 4.5 MILLIÓ DOLLÁR, SALAK
Női egyes, elődöntő
Azarenka (fehérorosz, 4.) - Görges (német) 6:4, 6:2
Kvitova (cseh, 16.)-Li (kínai, 6.) 6:3, 6:1