A címvédő Murray Federerrel is végzett

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 16. 09:33
Andy Murray nyerte a 2,43 millió dollár összdíjazású torontói ATP-tornát, miután a döntőben két, egyaránt 7:5-ös játszmában felülkerekedett Roger Federeren. A skót teniszező első idei tornagyőzelmét aratta, aminek értékét csak tovább növeli, hogy a svájci mellett Rafa Nadalnak is ő parancsolt megálljt.




Nem jött össze az álomdöntő Torontóban, hiszen Rafael Nadal az elődöntőben elvérzett Andy Murray ellen, akinek azonban Roger Federerbe sem tört bele a bicskája, és a világon ötödikként múlta felül egyazon viadalon a tenisz két állócsillagát.

Az eső miatt négyszer is szüneteltetni kellett a játékot, de mint a mellékelt ábra is mutatja, a kényszerpihenők inkább a svájci zsenit zavarták meg, míg a brit inkább csak profitált belőlük.

Andy Murray egyértelműen ráerőltette az akaratát ellenfelére, a labdamenetekben mindig igyekezett a kezébe venni az irányítást, és a kiélezett szituációkban, a szettek végén rendre jobban bírta idegekkel.

A skót bebizonyította, edző nélkül is van élet, és hogy a US Openen akár megnyerheti élete első Grand Slamjét. A torontói címvédés ajánlólevélnek mindenesetre megteszi.

New York előtt még egy fontos állomás: a mestersorozat következő helyszíne Cincinnati, ahol már vasárnap megkezdődtek a főtábla küzdelmei, de a legjobbak kedden lépnek először pályára.

Érdekesség, hogy ezúttal Federer és Nadal került egy ágra, tehát az immár újra világmásodik svájci az elődöntőben találkozhat legnagyobb riválisával, a spanyol világelsővel.

 

TORONTÓI ATP-TORNA, DÖNTŐ (2,43 millió dollár, kemény pálya):
Murray (brit, 4.)-Federer (svájci, 3.) 7:5, 7:5