Férfi röplabda NB I: a Szolnok sem tudta megállítani a Veszprémet

Szerző: shLétrehozva: 2008. október 20. 06:42
Az eddig veretlen veszprémi röplabdások a férfi NB I Ligacsoportjának harmadik fordulójában az győzelem nélkül álló Szolnok együttesét verték meg négy játszmában vasárnap este.


A vendég Szolnok csapata múlt héten erősített, az NB II Ligába visszasorolt Vegyész RC Kazincbarcikától érkezett centerrel, a 206 cm magas Cziczó Gáborral.

Az első két játszmában a hazaiak játszották saját játékukat, jól működött a védekezés, melyből főként a szélsőütők kaptak lehetőséget a befejezéshez. Tóth Tibor, Horváth Szabolcs és Németh Ervin is jól támadott, ezáltal a Company nyerte is a szetteket.

A harmadik játszmában aztán több hibát is vétettek a hazaiak, pontatlanabb nyitásfogadás, támadás és sánchibák is jellemezték a játékot. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, 20-20-tól felváltva estek a pontok, több játszmalabdája volt mindkét csapatnak, melyből végül a Szolnok jött ki jól, nyerve ezzel a szettet. A negyedik játékrész előtt Szabó Gábor rendet tett a fejekben, a kezdő csapat újra összeszedett, pontos játékot mutatott és hozta a játszmát és mérkőzést is.


FÉRFI NB I LIGACSOPORT, 3. FORDULÓ

COMPANY NYELVISKOLA VRC – SZOLNOKI RKSI 3-1 (14, 18, -28, 19)

Veszprém, Táncsics M. SZKI Sportcsarnok, 100 néző

Vezette: Szabó Zsolt, Karádi Gábor

COMPANY NYELVISKOLA VRC: KECSKEMÉTI P., HORVÁTH SZ., Tölli P., TÓTH T., Seck Gy., NÉMETH E. Cserék: Szabó G. (liberó), Horváth Á., Szalai B., Salavecz A., Garamvölgyi O., Nagy A.

Játékos-edző: Szabó Gábor

SZOLNOKI RKSI: CZICZÓ, Bedecz, Galovicz, Melicher, Bodonyi, Dzsáber. Cserék: Gulyás (liberó), Szőllősi, Daróczi, Filius.

Edző: Surányi Márton

A játszmák alakulása:

I. szett: 8-5, 16-10, 21-12.

II. szett: 4-3, 10-7, 21-16.

III. szett: 5-5, 10-12, 18-21, 26-25.

IV. szett: 6-2, 10-8, 20-13.


EDZŐSZEMMEL:

Szabó Gábor: - Az elmúlt két hétben öt tétmeccset játszottunk, a Magyar Kupában továbbjutottunk, három bajnoki meccsünket nyertük. A munkát folytatjuk, vannak hibák, melyeket ki kell javítanunk, hogy a kitűzött célunkat, a felsőházba jutást elérjük.

Surányi Márton: - A jobban összpontosító Veszprémtől kaptunk ki.