Benkó 27. hegyikerékpárban

Létrehozva: 2012. augusztus 11. 16:06
Benkó Barbara az első magyar női mountain bike olimpikon kitűnő versenyzéssel a 27. helyen végzett, az olimpiai bajnoki címet a francia Julie Bresset szerezte meg címvédő német riválisa előtt. Parti András vasárnap, 14:30-kor rajtol a férfiak futamában.


Az angliai Essex-ben rendezett versenyen, száraz napos időben, 30 női versenyző állt rajthoz, a 4,7 km hosszú mesterségesen kialakított gyors de technikás pályán, melyen 6 kört kellett megtenni a hölgyeknek. Sajnos Barbi a rajt szempointjából nem volt szerencsés, hátsó rajtszámmal indulva belekeveredett a forgalomba mindjárt az elején a technikás részeken.

A rajtot követően az egyik esélyes Gunn Rita Dahle rögtön az első körben az első sziklás lejtőn bukott, a másik nagy “öreg” Sabine Spitz (40) pedig az élre tudott állni az első 20 percben. Őt Julie Bresset váltotta, aki második körtől folyamatosan tartotta magát Spitz, Georgina Gould és Irina Kalentieva előtt, majd féltáv után egyre növelve előnyét lépett el egyedül.

Gunn  Rita szépen jött fel a bukás után, azonban defektet kapott, és feladni kényszerült a versenyt. Bresset folyamatosan tartotta első helyét a 3 és 4 körben, az utolsó kör megkezdésekor pedig már közel 1 perccel vezetett, végül fölényes győzelmet aratott.

A második helyen a német Sabine Spitz végzett, aki 40 évesen begyűjtötte 3. olimpiai érmét is, így egy teljes olimpiai éremkollekciót (arany-ezüst-bronz) tudhat magáénak. A bronzérmes az amerikai Georgia Gould lett, az orosz Irina Kalentieva és a svájci Esther Suss előtt. (bikemag.hu nyomán)

EREDMÉNYEK:
1.  Julie Bresset (Franciaország) 1:30:52 ó
2. Sabine Spitz (Németország) 1:31:54
3. Georgia Gould (Egyesült Államok) 1:32:00
...27. BENKÓ BARBARA 1:43:24

Címkék: Benkó Barbara