Újra itthon versenyzett kedvenc pilótánk

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 3. 16:24
Négy esztendő elteltével, hosszabb nascaros kitérő után versenyzett ismét Magyarországon Makai György, a SportHirado.hu pilótája. A 25 éves fiatalember fülig érő szájjal újságolta, hogy mennyire jó volt látni a régi társakat és büszkén mesélte, a hétvégi két fordulóban egyaránt a harmadik helyen végzett. A technika ördöge közbeszólt, de Gyuri Makai elégedett miközben már az újabb amerikai kalandon jár az esze.


Május első hétvégéjén kezdődött el a magyar gyorsasági szakág idei bajnoksága a Hungaroringen. A Suzuki Bio Kupában a 25 perc plusz 1 körös lebonyolítási rendszerben futották le az első 2010-es bajnoki futamot. Érdekesség, hogy az idén újdonságként környezetbarát Bioetanol üzemanyaggal hajtotta a 17 fős mezőny a Suzukikat.

Az első versenyhétvégét nagy érdeklődés kísérte, mivel Európai Zónaversenyzők is rajthoz álltak. Olyan technikai csodákkal, mint például Ferrarik, Porschék, vagy például DTM-autók.

Makai Györgyöt azonban csupán egy dolog foglalkoztatta: hazai környezetben, négy év után minél jobban szerepelni. Az eredményekre pillantva úgy tűnik, semmi oka sem lehet a panaszra. Nincs is.

Kovács Attila
Makai György elégedetten nyilatkozhatott Fotó: Kovács Attila

„Négy év után versenyezhettem újra a Hungaroringen, nagy öröm volt ismét látni a versenyzőtársakat - kezdte Makai, aki 2008-ban a NASCAR előszobájának számító ASA LM-szériában bizonyította tehetségét. - Élvezetesre sikeredett mind a két nap. Szombaton a hetedik helyről indultam és nagy csatában a harmadik lettem. Ez, úgy gondolom, elég nagy dolog, mivel ebben a márkakupában még nem versenyeztem és a hétvége előtt nem sokkal derült ki, rajthoz állhatok. Ebből adódik a megfelelő tesztelés hiánya is.”

„Vasárnap a szombati futam első nyolc helyezettje helyet cserélt, azaz a nyolcadik indult az első pozícióból és így tovább. Újra a középmezőnybe kerültem, a hatodik helyről vágtam neki a viadalnak. Magamhoz képest kimondottan jól rajtoltam, olyannyira, hogy az első kör végén én álltam az élen. Az autónak azonban „nem tetszett” az első hely, és hiába a legjobb indulat és szerelői háttér, az egyenesekben nem tudtam tartani a tempót a többiekkel. Ám óriási csatában mégis sikerült harmadikként célba érnem.”

A pilóta hozzátette, az élmény felejthetetlen volt, mert a nézők jól szórakoztak, és az első perctől az utolsóig izgulhattak is. Nagyon boldog, hogy újra versenyezhetett és bízik abban, hogy ősszel megint az Egyesült Államokban bizonyíthat.

Suzuki Swift Kupa I. forduló top 5:
1. Bárkovics Zoltán (RCM Motorsport) 29:09.283 perc
2. Bittmann Attila (RCM Motorsport) 0.26 mp
3. Makai György (Diamond Racing) 8.985 mp
4. Tim Gábor (GFS Repsol Team) 9.624 mp
5. ifj. Ficza Ferenc (RCM Motorsport) 12.294 mp
Suzuki Swift Kupa II. forduló top 5:
1. Bittmann Attila (RCM Motorsport) 29:08.832 perc
2. ifj. Ficza Ferenc (RCM Motorsport) 0.852 mp
3. Makai György (Diamond Racing) 1.538 mp
4. Bús Edina (RCM Motorsport) 3.903 mp
5. Bárkovics Zoltán (RCM Motorsport) 9.456 mp
Kovács Attila
Az autóversenyzés szépségei Fotó: Kovács Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Aki aerobikkal melegít 17 pilóta ellen!
Utánajártunk, hogyan készül szezonbeli második viadalára Bús Edina, a Suzuki Swift Kupa autós gyorsasági bajnokság egyik nagy felfedezettje. Az összetett dobogóra hajtó szépség beavatott minket edzéstervébe, s kiderült, erotikus...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Autórajongó leckéztette meg Gyuri Makait
VIDEÓVAL! Tovább folytatódott Makai György idei felkészülése, a NASCAR előszobájának tekinthető ASA LM-sorozat magyar pilótája egy mogyoródi gokartversenyen nyomhatta padlóig a gázt. A hódmezővásárhelyi autóversenyző azonban...
Tovább a teljes cikkhez »