Autórajongó leckéztette meg Gyuri Makait

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 3. 19:28
VIDEÓVAL! Tovább folytatódott Makai György idei felkészülése, a NASCAR előszobájának tekinthető ASA LM-sorozat magyar pilótája egy mogyoródi gokartversenyen nyomhatta padlóig a gázt. A hódmezővásárhelyi autóversenyző azonban emberére akadt az autófanatikusok versenyén.


Nincs megállás, Makai György gőzerővel készül tengerentúli Nascar-idényére. A pimaszul fiatal versenyző a hét végén a Hungaroringen vett részt egy versenyen. Igaz, ezúttal Chevrolet helyett gokartot vezethetett.

 

A Klubok Harca elnevezésű viadalon száz-százötven fanatikus autórajongó vett részt, jöttek például az Auditól, az Alfa Romeótól, vagy éppen a Fordtól. Az esemény célja az azonos érdeklődési körűek eggyé kovácsolása volt, no meg az, hogy ne az utcán versengjenek a fiatalok, hanem egy zárt pályán éljék ki száguldás utáni vágyukat.

Kovács Attila

Makai egész délután gokartban ült

Ahogy Amerikában hívják, Gyuri Makai is ott volt a gokartosok között, aki egyáltalán nem bánja, hogy elindult.

 

„Nagyszerűen éreztem magam, ez a verseny teljesen beleillett a felkészülésembe - kezdte a pilóta. - Élvezetes és hasznos gyakorláson vagyok túl, hiszen tovább fejleszthettem a reakcióidőm és az állóképességem. Minden egyes hasonló megméretés valami pluszt ad a számomra

 

Makai természetesen egészen a döntőig menetelt, ott azonban néhány századmásodperccel megelőzték őt. Baj nincs, most még nem a győzelem volt a legfontosabb.

 

„Déltől ötig folyamatosan mentek a selejtezőfutamok. Egész jó időket mentem, egyvalaki azonban sokat gyakorolhatott itt a Hungarocart Centerben. A pálya technikás, amolyan rafinált aszfaltcsík volt, amelyen megtiltották az agressziót, a lökdösődést. Így viszont sokkal nehezebb volt előzni. Volt ez a srác, aki az elődöntőben pár századmásodperccel gyorsabb volt, ezért csupán mögüle indulhattam a hatfős, háromkörös fináléban. Ez pedig meghatározta a csata végkimenetelét. Izgalmas, férfias küzdelemben második lettem. Az eredménynél azonban sokkal fontosabb volt a részvétel és a gyakorlás."

 

Március végéig van még idő a felkészülésre, akkor indul ugyanis útjára a 2009-es ASA LM-széria. Remélhetőleg Makaival a soraiban. Addig viszont még akad tennivaló.

 

„Nem vagyunk elkésve, van még idő a rajtig. A magyar menedzsment folyamatosan tartja a kapcsolatot az amerikaiakkal, én pedig a gokartozás mellett konditerembe járok és angolt tanulok. Bízom benne, minden a tervek szerint alakul majd.”

 

MAKAI GYÖRGY KOZMIKUS ÉLMÉNYE