Tom Brady büntetheti meg a Kansas Cityt

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 7. 18:15
Magyar idő szerint vasárnap 19 órakor a legutóbbi szezon döntőse, a New England Patriots is megkezdi a 2008-2009-es bajnokságot az észak-amerikai futball-ligában (NFL). A február eleji Super Bowlt az utolsó pillanatban elbukó együttes harmincegyedik alkalommal mérheti össze erejét a Kansas City Chiefsszel. A vendéglátóknál ott lesz a karrierje során kétszer a nagydöntő legjobbjának megválasztott quarterback, a lábsérüléséből felépült Tom Brady is.


Sokat segíthet a hazaiakon, hogy Tom Brady újfent pályára léphet. A New England az utolsó másodpercekben kapott ki legutóbbi mérkőzésén a New York Giants elleni nagydöntőben, így a lelki sebekre némi gyógyírt jelenthet a quarterback jelenléte.

Néhány nappal ezelőtt még igencsak kérdéses volt a játékos pályára lépése, ám talán mégsem akkora meglepetés, hogy az orvosok összerakták a jobb lábával bajlódó sztárt.

„Rettentően izgatott vagyok a kezdés miatt, ugyanakkor nagyon boldog, hogy játszhatok – kommentált Brady, aki így zsinórban 128-dik (!) alkalommal irányíthatja csapatát. – Sokáig nem tudtam, pályára léphetek-e avagy ki kell hagynom a Kansas elleni nyitányt, ám szerencsémre jól alakultak a dolgok.

Bill Belichick vezetőedző csak annyit mondott egy pénteki sajtótájékoztatón, hogy biztos abban, nem kell nélkülöznie ászát. Tom Brady igazi hős, egy ikon, aki 2001-ben Drew Bledsoe után lett quarterback, és azóta 127-szer szerepelt a New Englandben - megszakítás nélkül.

 

Tizenhárom meccsen vett részt a rájátszásokban, ebből négyszer a nagydöntőkben is szerephez juthatott. 3642 passzából 197 touchdown született.

 

Érdekes, de a Kansas ellen negatív a Patriots mérlege: 16 vereség és 3 döntetlen mellett mindössze 11 alkalommal nyert a New England, igaz, legutóbbi három hazai meccsüket behúzták Bradyék a Chiefs ellen.


A bajnokság első mérkőzését a bajnok New York Giants játszotta, amely 16-7-re verte otthonában a Washington Redskinst.

 

ÉSZAK-AMERIKAI FUTBALL BAJNOKSÁG, 1. FORDULÓ:
vasárnap (magyar idő szerint 19.00):
New Orleans Saints - Tampa Bay Buccaneers
Baltimore Ravens - Cincinnati Bengals
Buffalo Bills - Seattle Seahawks
New England Patriots - Kansas City Chiefs
Miami Dolphins - New York Jets
Philadelphia Eagles - St. Louis Rams
Pittsburgh Steelers - Houston Texans
Tennessee Titans - Jacksonville Jaguars
Atlanta Falcons - Detroit Lions
22.15:
San Francisco 49ers - Arizona Cardinals
San Diego Chargers - Carolina Panthers
Cleveland Browns - Dallas Cowboys
Hétfő:
Indianapolis Colts - Chicago Bears (02.15)
Kedd :
Green Bay Packers - Minnesota Vikings (01.00)
Oakland Raiders - Denver Broncos (04.15)