Csak technikából nem lesz olimpiai arany

Szerző: SHLétrehozva: 2012. október 31. 12:52
A 2012-es londoni olimpián női kajak négyesben olimpiai aranyérmes Fazekas-Zur Krisztina Amerikában él és edz, de magyar színekben versenyez. Ezúttal tett egy kitérőt San Diegóba, ahol nemcsak együtt tréningezett az ottani gyerekkel, de azt is elárulta, mi vezet a sikerhez.


 

"Múlt szombaton Ramival újra meglátogattuk a San Diego-i kajak-kenu klubot. Tavaly már jártam itt, eleget tettünk egy meghívásnak, melynek során együtt eveztem a fiatalokkal, mialatt a férjem egy motorcsónakban ülve korrigálta a gyerekek technikáját. Múlt hét kedden pedig egy általános iskolába hívtak minket, hogy meséljünk londoni kalandjainkról. Mindkét látogatás felejthetetlen volt!

Egy éve a San Diego Canoe & Kayak Team-nél a gyerekek nagyon élvezték, hogy egy hajóban evezhettek velem. Az idei program a hasonló volt, mint a múltkori, de azt hiszem ezúttal is inkább technikai kérdésekben tudtunk igazán a segítségükre lenni. Az edzés mintegy szárazföldi folytatásaként meséltünk a londoni élményeinkről, illetve tanácsokat adtunk, arra vonatkozóan, hogyan érjék el céljaikat.

Bízom benne, hogy hasznos volt számukra ez a találkozás. Október 23-án, kedden pedig az Elizabeth Learning Center Általános Iskola és Gimnáziumban jártam. A látogatás során a testnevelés órák alkalmával megosztottam néhány olimpiai élményt a gyerekekkel.

Felhívtam a figyelmüket az egészséges életvitel és a kitartás fontosságára továbbá arra, hogy sose adják fel álmaikat. Nagyon jó volt mindkét meghívásnak eleget tenni és terveim között szerepel, hogy a közeljövőben újabb iskolákat látogatok meg, nem csak itt, az Egyesült Államokban, hanem Magyarországon is."

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Eddz együtt olimpiai bajnokunkkal!
Fazekas-Zur Krisztina Londonban tagja volt az olimpiai aranyérmes női kajak négyesnek. A játékok után visszatért Amerikába férjéhez, de a tengerentúlon is folytatja az edzéseket. A SportHíradó olvasóinak azt is megmutatja,...
Tovább a teljes cikkhez »