Üzent a Lech: nem csak ajándék a főtábla

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 2. 10:22
Szerda este óta kész tényként kezelhetjük: nincs eleve elveszített mérkőzés, nincs eleve feladott továbbjutási álom, időnként „csodák” is történnek a futballpályákon. Ennek ékes példája a Lech Poznan, amely az előzetesen halálcsoportnak minősített A jelű kvartettből lépett tovább az Európa-ligában, elbúcsúztatva a kontinens egyik legsikeresebb együttesét, a Juventust!


 

Pedig előzetesen még a lengyel bajnok házatáján is úgy vélekedtek, már a tisztes helytállás is szép lenne, hiszen a Kolejorzt- a negyedik kalapból sorsolták a torinóiak, a Manchester City és a Salzburg mellé. Az úgynevezett sztárcsapatok, sőt az osztrák csapat illetékesei is úgy kalkuláltak, hogy a Lech ellen borítékolható a két győzelem és a 6 pont. Nem így történt!

Azt még most sem állítja senki, hogy világverő kerettel rendelkezik a lengyel bajnok, amely hazája pontvadászatban kínos vereségekkel bukdácsolt. Ez pedig néhány hete edzőcseréhez vezetett, Jacek Zielinski helyére az FC Barcelona ikonja, Jose Mari Bakero ült. A Lech pedig az Európa-ligában sorra gyűjtötte a pontokat, mindössze Manchesterben kapott ki 3-1-re. A Juve ellen idegenben 3-3-as, hazai pályán pedig csütörtökön 1-1-es döntetlent ért el. Utóbbi eredmény pedig azt jelenti, hogy a leírt kiscsapat tavasszal is versenyben lesz…

Az pedig már most nyilvánvaló, hogy Torinóban egy életre megjegyezték annak a játékosnak a nevét, aki a legutóbbi szezonban még Csank János keze által pallérozódott a ZTE-ben. Igen, Artjoms Rudnevsről van szó, aki a két találkozón négyszer vette be a Juve kapuját!

„A futball olyan, mint az élet: vannak csodálatos és nagyon nehéz pillanatok! Idén már mindkettőben részesültünk a csapattal…De ez a mostani pillanat számomra is igen különleges, mert továbbjutottunk! – jelentette ki a lett csatár. – Persze nem csak miattam, az én góljaim miattkerültünk tovább a csoportból, ez az egész csapat érdeme.  Valószínű, hogy nem felejtenek el egy darabig a Juventusnál, de hangsúlyozom, nem az a legfontosabb, hogy én szereztem a gólokat.”

Most pedig térjünk át a lengyel bajnok bravúrjának egy másik vetületére. Hajlamosak vagyunk anyagi szempontból is osztályozni Európa klubjait, ez pedig most rendkívül érdekes lesz. A keret összértéke alapján ugyanis a Lech sok „góllal” maradna el a Juvétól.
Az imént „megszólaltatott” Rudnevst a német szakoldal, a transfermarkt.de 500 ezer euróra taksálja. Klubtársai közül csak néhányan lépik az az 1 milliós „álomhatárt”: a csütörtökön pályára sem lépő Seweryn Gancarczyk értéke 1.4 millió, a lengyel válogatottsággal kacérkodó Manuel Arboledáé 2.1 millió, Grzegorz Wojtkowiaké 1.4 millió, Tomasz Bandrowskié 1.1 millió, Szergej Krivecé 1.75 millió, Semir Stilicé 2.6 millió, míg Slawomir Peszkóé 2.4 millió.

Hogy mi a helyzet a túloldalon a Juventusnál? A csapat összértéke 243.8 millió euró. A Lech legdrágább futballistájánál, vagyis Stilicnél tizenkilencen (!!!) érnek többet a német portál szerint. Ugye, hogy szembetűnő a különbség??? A Lech kerete a jelenlegi „árfolyam” szerint ugyanis 21.8 millió euró…

„Ez a továbbjutás nem csak nekem, hanem a szurkolóknak is egy álom beteljesülését jelenti! Nagyon boldog vagyok, remekül érzem magam. Nem is gondoltam a nyári átigazolásom idején, hogy ilyen csodálatos eredményt érhetünk el az Európa-ligában! Csak annyit tudtam, hogy egy erős lengyel csapathoz kerülök, amelyik szerepel a kupában. Nagy esélyt éreztem arra, hogy előrébb lépek a pályafutásomban és így is történt! – tette hozzá Rudnevs.

Rudnevs kisebb bokasérülés miatt a 61. percben elhagyta a pályát, így vérbeli csatár nélkül maradt a Lech. De a hősies védekezés és a szerencse révén végül álomszerű eredményt értek el a poznaniak.

„Ezt a sikert a szurkolóknak és elődömnek, Jacek Zielinskinek ajánlom! A drukkereink ezúttal is fantasztikus hangulatot teremtettek. A továbbjutáshoz pedig remek muinkával járult hozzá elődöm“ – mondta a lefújás után Bakero.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Üzent a Lech: nem csak ajándék a főtábla
Szerda este óta kész tényként kezelhetjük: nincs eleve elveszített mérkőzés, nincs eleve feladott továbbjutási álom, időnként „csodák” is történnek a futballpályákon. Ennek ékes példája a Lech Poznan, amely az előzetesen...
Tovább a teljes cikkhez »