Rooney-nak nem kínálnak új szerződést

Szerző: SHLétrehozva: 2013. július 14. 13:45
Bár még mindig nem tudni semmi konkrétat Wayne Rooney jövőjéről, klubja, a Manchester United nem aggódik a csatár miatt. Olyannyira nem, hogy a távozási pletykák ellenére sem tárgyalnak a hosszabbításról a játékossal, akinek pedig már csak két éve van hátra a szerződéséből.


 

Miközben David Moyes, a Manchester United új menedzsere lépten-nyomon azt hangoztatja, hogy Wayne Rooney-t a klubnál akarja/fogja tartani, a vezetőség nem kezdeményezett tárgyalásokat a hosszabbításról a játékossal, akinek szerződése egyébként két év múlva jár le az Old Traffordon.

Ez akár még kockázatos is lehet, hiszen egy többéves szerződés megdobja egy játékos árát, így viszont ha a klub nem hosszabbít a 27 éves Rooney-val, akkor az is előfordulhat, hogy a játékos egy év múlva bagóért vált klubot, kettő év múlva pedig akár ingyen.

"Jelenleg nem tárgyalunk a szerződéshosszabbításról - mondta a Manchester Evening Newsnak Ed Woodward, a Manchester United új vezérigazgatója. - Nem ülök le senkivel, és nincsenek erre külön időpontjaim sem a naplómban. Önök szerint aggódnunk kellene, mert lejár egy szerződés? Hát persze, hogy nem."

David Moyes sem foglalkozik többet a témával, mint szerinte kellene. "Hacsak nem beszéltem kínaiul a múltkor, egyértelművé tettem, hogy Wayne Rooney nem eladó - mondta a jelenleg sérült játékosról. - Nagy szerepe van a csapatomban. Tud elöl játszani egyedül, azaz ha Robin van Persie teszem azt lesérül, azonnal szükség van rá ott is."

"De el kell mondjam azt is, hogy nem csak vele foglalkozunk, mert a Manchester United nem csak Wayne Rooney-ról szól. Itt minden a csapat, a klub körül forog. Beszélünk róla is, persze, és ez így rendben is van, de nem szeretném engedni, ha Wayne fontosabb legyen a klubnál is."

Moyes hozzátette, hogy már kipróbálta Sir Alex Ferguson híres-hírhedt hajszárító-módszerét a játékosain. "Jól érzem magam, de ez az egész kicsit még furcsa. Ezek a játékosok mind megszokták Sir Alexet, én pedig az Everton játékosait. Nem akarom azt hazudni, hogy minden a legnagyobb rendben, mert egy kicsit talán még kényelmetlen."

Főleg, miután a csapat szombaton, az ázsiai túra első meccsén 1-0-ra kikapott Bangkokban a Singha All Stars XI-től.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Vereséggel debütált Moyes a MU élén
Első mérkőzésén egygólos vereséget szenvedett a Manchester Uniteddel David Moyes, a klub új menedzsere. Az erősen tartalékos angol bajnokcsapat az ázsiai túra első meccsén kapott ki 1-0-ra Bangkokban a Singha All Stars XI...
Tovább a teljes cikkhez »