Vereséggel debütált Moyes a MU élén

Szerző: SHLétrehozva: 2013. július 13. 17:26
Első mérkőzésén egygólos vereséget szenvedett a Manchester Uniteddel David Moyes, a klub új menedzsere. Az erősen tartalékos angol bajnokcsapat az ázsiai túra első meccsén kapott ki 1-0-ra Bangkokban a Singha All Stars XI csapatától. A forma és a mutatott játék még nagyon szezon előtti volt.


 

A Manchester United eleve erősen tartalékosan indult neki az ázsiai túrának. Nem tartott a csapattal sérülés miatt több meghatározó játékos sem, így a gólkirály Robin van Persie és a kapus David de Gea extra pihenőt kapott, míg Ashley Young, Nani, Chris Smalling és a csapatkapitány Nemanja Vidics sérülés miatt maradt otthon.

Sindzsi Kagava a Konföderációs Kupa után kapott még szabadságot, így július 21-én csatlakozik a kerethez, az átigazolási hercehurcába keveredett Wayne Rooney-t pedig sérülés miatt küldték vissza már a túráról.

Ennek megfelelően állt ki a Manchester United az előszezon első meccsére, 4-4-2ben, és nem is nyújtott maradandót, többen formán kívül játszottak. A középpálya, azaz Michael Carrick, Tom Ceverley és Anderson egy kis túlzással úgy tettek, mintha először futballoznának együtt, Danny Welbeck pedig egy tudat helyzetet puskázott el.

Ben Amos a rövid sarokra kapott góljával bizonyította, hogy a helye, ahogy eddig is sejteni lehetett, inkább a másodosztályban van, a csapat szempontjából az egyetlen pozitív tapasztalat Wilfried Zaha játéka volt, de a másik fiatal debütáns, a belga Adnan Januzaj sem szerepelt le.

A szezon még messze van, de ez a debütálás akkor is gyengére sikeredett, folytatás Sydney-ben.

A MANCHESTER UNITED 2013-AS ÁZSIAI TÚRÁJA
1. MÉRKŐZÉS:
SINGHA ALL STARS XI - MANCHESTER UNITED 1-0 (0-0)
Bangkok
MANCHESTER UNITED: Amos - Fabio (Evra 78.), Ferdinand, Evans, Büttner (Rafael 34.) - Carrick, Anderson (Zaha 63.), Cleverley (Jones 63), Giggs (Lingard 63.) - Januzaj, Welbeck Menedzser: David Moyes
Gólszerző: Winothai (50.)