Rekordjegyeladás Dél-Afrikában

Szerző: shLétrehozva: 2010. június 3. 15:43
Jerome Valcke, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség főtitkára el van ájulva a jegyeladási adatoktól, ugyanakkor a későn érkező szurkolók miatt egyelőre hasogat a feje. A FIFA a történelem legnagyszerűbb világbajnokságára készül.


„Ahogy közeledünk a megnyitóhoz, egyre biztosabb, hogy túlszárnyaljuk a német, de az is lehet, hogy az amerikai jegyeladásokat - kezdte Velcke. - Csak azt akarom mondani, hogy lassan elérjük a száz százalékot! Hihetetlen adatok ezek, álmunkban sem gondoltuk volna.”

Mintegy 2,9 millió tikettet bocsátottak piacra, s mivel ezek szinte mind egy szálig elfogytak, tömegek „támadják” majd meg a stadionokat. Ez nem lenne baj, csakhogy a rengeteg autó, illetve a helyi szokások állandó problémát okozhatnak.

„Rémálom vár ránk ebben a tekintetben - folytatta a főtitikár. - A közlekedés káoszt generál, amit egyfelöl az is elősegít, hogy a szurkolók az utolsó pillanatokban érnek az arénákhoz. A feltorlódás zsúfoltságot okozhat. Bízzunk abban, hogy a vébén ez másként lesz.”

A sportvezető kitért a labdára is, s mint mondta, a Jabulani mindenkinek ugyanolyan jó vagy rossz, felesleges erre fogni az esetleges gyengébb eredményeket. Valcke azért szólalt fel az ügyben, mert legutóbb a brazil Luis Fabiano is lehordta a golyót.