Portugália: Nem feledünk, Fehér Miklós!

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 2. 15:46
A tragikusan fiatalon, 24 évesen elhunyt magyar válogatott csatár, Fehér Miklós halála óta negyedik alkalommal vendégeskedik vasárnap este az SL Benfica labdarúgócsapata Guimaraesben, ahol a mérkőzés előtt megemlékezést tartanak a pályán 2004 januárjában életét vesztő magyar csatárról.


A Benfica a Vitória Guimaraes otthonában lép fel a portugál élvonalbeli bajnokság (Liga Sagres) hetedik fordulójában 20 óra 45 perctől.

A mérkőzés előtt a pirosmezesek szurkolói tisztelegnek egykori csatáruk, Fehér Miklós emléke előtt, aki bár már nem lehet köztünk, azóta is nagyon élénken él a magyarok, és a lisszaboni Sasok drukkereinek szívében.

A találkozó után a szurkolók virágszirmokat hintenek majd el a gyepen, a pályának azon a részén, ahol a magyar támadó összeesett, és soha többé nem kelt fel.

A lisszaboni Luz-stadionban a csatár halálának egyéves évfordulójára avatták fel Fehér Miklós életnagyságú bronz mellszobrát.

A játékos emlékét méltóképpen igyekeznek megőrizni Győrben is, a Győri ETO FC labdarúgócsapata minden esztendőben megrendezi a Fehér Miklós Emléktornát az 1997-es korosztály számára.

A Benfica labdarúgója a Guimaraes elleni idegenbeli mérkőzés végén esett össze 2004 januér 24-én, és a gyors orvosi segítség, valamint a kórházba szállítás ellenére sem sikerült megmenteni az életét.

A halál oka az orvosi jelentések szerint tüdőembólia volt. A győri nevelésű huszonötszörös magyar válogatott támadó 1998-ban igazolt Portugáliába, ahol a lisszaboni sztárklubot megelőzően az FC Porto, a Salgueiros, a Braga együttesében szerepelt.

A mérkőzésről részletes tudósítást olvashat a SportHirado.hu-n!