Nem történt haláleset a DAC-Slovanon

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 1. 15:55
Kis híján életét vesztette egy magyar szurkoló a szombat délutáni Dunaszerdahely-Slovan Bratislava szlovák bajnoki labdarúgó-mérkőzés alatt. A drukkert nem hivatalos információk szerint újra kellett éleszteni, majd mentőhelikopterrel szállíották a pozsonyi kórházba, azóta már stabil az állapota. A rendőrség néhány személyt letartóztatott, tucatnál is több sérültről érkeztek jelentések. A 4-0-s pozsonyi győzelemmel zárult találkozó negyedóráig állt, amikor a 15. percben kommandósok hatoltak a magyar drukkerek szektorába.


A szlovákiai Új Szó jelentése szerint tizenhárom személyt még a kezdés előtt előállítottak, tizenhatan szenvedtek kisebb-nagyobb sérülést, hárman kórházba kerültek. A helyi rendfenntartó erők minden eszközzel igyekeztek biztosítani a nyugalmat, mert Magyarországról mintegy ezren utaztak az összecsapásra.

 

A magyar állami hírügynökség arról számolt be internetes hírforrásokra hivatkozva, hogy egy magyar személyt mentőhelikopterrel szállítottak kórházba, mivel eltört az állkapcsa, nem lélegzett, ezért intubálásra volt szükség.

 

A stadionban elterjedt a hír, hogy haláleset is történt, miután a szlovák kommandósok a 15. percben behatoltak a magyar szurkolók szektorába. Ezt a hangosbemondó cáfolta. Az Új Szó már úgy tudja, a kórházba szállított drukker állapota stabil, bár egy CT-vizsgálaton még részt kell vennie.

 

A játékvezető csak negyedórás kényszerszünet után indította újra a DAC-Slovan meccset.

 

Gőbl Gábor, aki mintegy ezer magyarországi drukker utaztatását szervezte meg, elmondta, hogy a rendőrség őrizetbe vette a találkozóra tartó Romantikus Erőszak nevű együttes tagjait. Hozzátette: őt nem engedték be Szlovákiába.

 

A rendőrök mindkét együttes szurkolóival összecsaptak. A pozsonyiak a DAC székházát üvegekkel és görögtüzekkel dobálták meg. A rendfenntartó erők közbelépése nyomán több vérző fejű Slovan-drukkert vittek el a helyszínről, majd vízágyúkkal felszerelkezve kísértek a pályaudvarra a fővárosiakat.