Moratti: Fordulóponthoz érkeztünk?

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 25. 10:51
Mostanában másról sem szóltak a hírek, mint Rafa Benítez esetleges távozásáról, de Massimo Moratti reméli, a Twente elleni szerda esti 1-0-s győzelem és a továbbjutás kivívása után csillapodnak a kedélyek. Az Internazionale elnöke a lefújás után kiemelte, a spanyol edző tökéletes munkát végzett a hollandok elleni Bajnokok Ligája-találkozón, most ezen a vonalon kell továbbmennie az együttesnek.


 

Rafael Beníteznek egy vereség a menesztéséhez vezethetett volna, de az Internazionale nyert, és ezzel – átmenetileg – megmentette a vezetőedző állását.

A milánóiak ugyanakkor közel sem nyújtottak meggyőző produkciót, és csupán egy némileg szerencsés Esteban Cambiasso-találattal kényszerítették térdre a Twentét.

A Nerazzurrik ezzel továbbléptek, akárcsak a Tottenham, amely egy laza hármast hintett a Werder Bremennek.

„Remélem, hogy ez a mérkőzés fordulópontot jelent! Mindannyian bízunk ebben, mindent meg is teszünk azért, hogy így legyen” – jelentette ki Moratti.

Az Internazionale főnöke a múlt héten töretlen bizalmáról biztosította Benítezt, de vasárnap a címvédő 1-0-ra kikapott a bajnokságban a Chievótól. Ekkor kis híján elszabadult a „pokol” a milánóiak házatáján, sokan követeleték a tréner menesztését. Sőt, szerda estig az a hír járta, hogy ha nem sikerül pontot szerezni a Twente ellen, akkor útilaput kötnek a szakember lába alá.

„Tegnap este nagyon nyugodt volt Benítez, úgy végezte a feladatát, ahogyan kell. A találkozók előtt azonban látnunk kell az elszántságot a játékosok arcán, annak pedig kilencven percig ki is kell tartania. Nagyon sok múlik az együttes sikeréhségén, az edzőnek fel kell tudnia tüzelnie a futballistákat” – tette hozzá Moratti.

A Spurs ismét rendkívül látványos és eredményes támadójátékkal szórakoztatta szurkolóit és foszlatta szét ellenfele álmait. A londoniak 3-0-ra múlták felül a jobb sorsa érdemes Werder Brement, ráadásul Gareth Bale még büntetőt is hibázott.

„Fantasztikus siker, hogy továbbjutottunk! – jelentette ki Harry Redknapp, a Tottenham menedzsere. - Pedig a sorsolásnál nehéz csoportba kerültünk, de szerdán este a Werder Bremen hitehagyott volt. Bizonyára amiatt nem tanúsítottak különösebb ellenállást, hogy a játékosok tudták, bármit tesznek, nem juthatnak tovább…Nagyszerű, hogy már mindenféle nyomás nélkül utazhatunk majd Hollandiába. De szeretnénk az első helyen továbbjutni, hiszen valószínűleg olyan nagy csapatok végeznek majd az élen, mint a Barcelona és a Real Madrid. Őket el szeretnénk kerülni a legjobb tizenhat között.”
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Inter, Spurs: spuri a legjobb 16-ba!
Az Internazionale és a Tottenham, valamint a Schalke 04 és a Lyon is biztosította helyét a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata között. Rafael Benítez átmenetileg alighanem megmenekült, de az Inter játéka aggodalommal töltheti el...
Tovább a teljes cikkhez »