Messi rekordja már Cristiano Ronaldóé

Szerző: SHLétrehozva: 2013. november 6. 12:55
Cristiano Ronaldo, a Real Madrid világklasszis támadója kedden este gólt szerzett a Juventus ellen a Bajnokok Ligájában, így megdöntötte Lionel Messi csúcsát. A portugál már 14 találatnál jár egy naptári évben, eddig az argentin tartotta a BL-rekordot 13-mal.


 

A keddi Bajnokok Ligája fordulóban egy rekordot beállítottak, egyet pedig megdöntöttek. A címvédő Bayern München sorozatban kilencedik meccsét nyerte meg a legrangosabb európai kupasorozatban, ezzel beérte a Barcelonát, közben Cristiano Ronaldo pedig már meg is előzte Lionel Messit.

A Real Madrid portugál támadója ugyanis kedden este, a Juventus ellen 2-2-re végződött csoportmérkőzésen újra betalált, ezzel pedig 14. BL-gólját szerezte egy naptári éven belül. A rekordot eddig Messi tartotta 13-mal, de idén még csak 7-nél jár.

Cristiano Ronaldo viszont egy újabb csúcs küszöbén áll, eddig ugyanis 8 gólt szerzett az idei BL-szezonban (ezzel egyelőre ő a legjobb góllövő), és ha két meccs alatt még egyet szerezne, akkor megdöntené a csoportkörben szerzett gólok rekordját. Most vele együtt Hernán Crespo, Filippo Inzaghi és Ruud van Nistelrooy van az örökranglista élén 8-8 találattal.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Juve rosszul áll – vagy nem is annyira
A Juventus csak 2-2-es döntetlent játszott otthon a Real Madriddal a Bajnokok Ligája-csoportkör 4. fordulójában, így négy meccsen mindössze három pontot gyűjtött, de a Galatasaray veresége miatt a saját kezében van a sorsa. A...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
"Casillas volt a kulcs, Varane pedig..."
Carlo Ancelotti, a Real Madrid edzője szerint a tegnapi, Juventus elleni 2-2-es Bajnokok Ligája-csoportmeccsnek a José Mourinho tavalyi döntése óta hányatott sorsú kapus, Iker Casillas volt a kulcsjátékosa, de az olasz tréner...
Tovább a teljes cikkhez »