"Casillas volt a kulcs, Varane pedig..."

Szerző: SHLétrehozva: 2013. november 6. 10:10
Carlo Ancelotti, a Real Madrid edzője szerint a tegnapi, Juventus elleni 2-2-es Bajnokok Ligája-csoportmeccsnek a José Mourinho tavalyi döntése óta hányatott sorsú kapus, Iker Casillas volt a kulcsjátékosa, de az olasz tréner Rapheal Varane-t is dicsérte, aki szerinte egy nap a világ legjobb védője lesz.


 

Carlo Ancelotti már korábban kijelentette, hogy mivel a spanyol bajnokságban továbbra sincs oka váltani, Diego López marad az első számú kapus, de a Bajnokok Ligájában a José Mourinho alatt kegyvesztetté vált klubikonra, Iker Casillasra számít a kezdőcsapatban.

Az olasz tréner szerint a világ- és Európa-bajnok hálóőr a Juventus elleni keddig Bajnokok Ligája-csoportmeccsen megint nagyot alkotott, és csapata elsősorban neki köszönheti, hogy nem kapott kettőnél több gólt.

"Iker nagyon jó meccset játszott, a szerepe döntő volt, az első félidőben két hatalmasat védett - mondta Ancelotti. - Pedig tudom, hogy nincs könnyű helyzetben, mert nehéz lehet neki, hogy nem játszhat minden meccsen. De ha beáll, teszi a dolgát, mintha semmi sem történt volna. Ilyen egy igazi profi."

Az edző nemcsak rutinos kapusáról, hanem fiatal francia védőjéről is elismeréssel beszélt. "Rapahel Varane még csak húsz éves, és meglátják, egy nap a világ legjobbja lesz. Pedig most sem tudtam azt kérni tőle, hogy hiba nélkül hozza le a meccset, és nézzék meg!"

"A második félidőben jól reagáltunk, és ennek a bátorságnak és a hozzáállásnak nagyon örülök. Az első játékrészben túl mélyen védekeztünk, teret engedtünk át Paul Pogbának és Claudio Marchisiónak. A szünet után viszont változtattunk, és nyomni kezdtünk a középpályán."

"Sergio Ramos azért volt a kezdőben, hogy hátul betömje a lukakat, mert Madridban a Juventus túl sok keresztlabdát ívelt be, ő pedig nagyon jó fejjel. Most is jól játszott, remek futballista, de jobbhátvédként csak átmenetileg szándékozom bevetni."

A Real Madrid a csoport éléről, remek helyzetből várja a folytatást, már csak elméletben lehet letaszítani a Bajnokok Ligája B-csoportjának éléről. A Juventus ugyanitt sereghajtó, de a helyzete nem olyan rossz, mert csak egy ponttal van lemaradva a Galatasaray és a Kobenhavn mögött, a következő fordulóban pedig a dán csapatot fogadja Torinóban. A mérleg nyelve a török együttes lehet.

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA 2013/2014

B-CSOPORT, 4 FORDULÓ:
JUVENTUS (olasz) - REAL MADRID (spanyol) 2-2 (1-0)

Torinó, Juventus-stadion, 40 696 néző, V.: Howard Webb (angol).

JUVENTUS: Buffon - Cáceres, Barzagli, Bonucci, Asamoah - Vidal, Pirlo, Pogba - Marchisio, Llorente (Giovinco, 88.), Tévez (Quagliarella, 82.) Vezetőedző: Antonio Conte
Cserék: Storari (kapus), Ogbonna, De Ceglie, Padoin, Isla, Giovinco, Quagliarella

REAL MADRID: Casillas - Ramos, Varane, Pepe, Marcelo - Khedira, X. Alonso (Illarramendi, 71.), Modric - Bale (Di María, 75.), Benzema (Jesé, 81.), Ronaldo Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Cserék: D. López (kapus), Carvajal, Arbeloa, Jesé, Di María, Isco, Illarramendi

Gólszerző: Vidal (42.-11-esből), Llorente (65.), ill. Cristiano Ronaldo (52.), Bale (60.)
Sárga lap: Pirlo (44.), Bonucci (72.), ill. Modric (35.), Varane (40.)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Real Madrid 4 3 1 0 14-4 10 pont
2. Galatasaray 4 1 1 2 6-10 4 pont
3. Köbenhavn 4 1 1 2 3-8 4 pont
4. Juventus 4 0 3 1 6-7 3 pont

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Juve rosszul áll – vagy nem is annyira
A Juventus csak 2-2-es döntetlent játszott otthon a Real Madriddal a Bajnokok Ligája-csoportkör 4. fordulójában, így négy meccsen mindössze három pontot gyűjtött, de a Galatasaray veresége miatt a saját kezében van a sorsa. A...
Tovább a teljes cikkhez »