Kassai szereti, ha Messinek fújhat

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 26. 10:23
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) döntése értelmében Kassai Viktor vezeti a Barcelona-Manchester United Bajnokok Ligája-döntőt szombaton! Kassainál fiatalabb bíróra még nem bíztak BL-döntőt, amelyben most debütál a hatjátékvezetős rendszer. A játékvezető egy korábbi interjúban elmondta, kifejezetten szereti, ha Lionel Messinek vezethet meccset.


 

A tavalyi világbajnoki elődöntő és számos kiemelt nemzetközi kupamérkőzés játékvezetése már előrevetítette, csütörtökön pedig hivatalossá vált: Kassai Viktor fújja a sípot a Barcelona-Manchester United Bajnokok Ligája-döntőn a londoni Wembleyben!

A 35 éves sípmester történelmet ír, nála fiatalabb bíró még nem vezetett BL-finálét. Eddig az olasz Pierluigi Collina tartotta a csúcsot, akit 39 évesen ért a megtiszteltetés.

A hírek szerint most is megvolt az esélye, hogy olasz bíró ténykedjen, de Nicola Rizzoli - szerencsére - lecsúszott a megbízatásról.

A szombati összecsapás abból a szempontból is történelmi lesz, hogy döntőn először alkalmazzák a hatjátékvezetős rendszert.

Kassai munkáját Erős Gábor (40) és Ring György (30) asszisztensek, Fábián Mihály (31) és Bognár Tamás (33) a két kapunál elhelyezkedő játékvezető segítők, Vad II István (32) pedig mint tartalék játékvezető támogatja majd.

Kedvező előjel a Man. Unitednek
Kassai Viktor a Barcelonának most dirigál először, a Manchester Unitedhez már háromszor is volt szerencséje. A Vörös Ördögöknek jó ómen a magyar sípmester, hiszen valamennyi találkozót megnyerték a Dinamo Kijev, a Wolfsburg és a Valencia ellen.

A Bajnokok Ligája legfontosabb találkozóján másodszor vezet magyar bíró, Puhl Sándor a Juventus-Dortmund mérkőzésen működött közre 1997-ben, Münchenben.

Vágner László, az MLSZ játékvezető bizottságának elnöke az mlsz.hu-nak elmondta, az UEFA nagyon szigorúan veszi egyes mérkőzések küldésének nyilvánosságra hozatalát, mely kizárólag az európai szövetség hatásköre. Ezen szabályoknak felelt meg az utóbbi napokban Kassai Viktor és a szövetség is, amikor nem hozták nyilvánosságra az UEFA döntését, tovább erősítve az MLSZ, a bizottság és játékvezetőink nemzetközi hitelességét.

Mivel az UEFA a leghatározottabban tiltja, hogy a játékvezetők mérkőzés előtt nyilatkozzanak, ezért az elutazott játékvezetőkkel összhangban Vágner László arra kér mindenkit, beleértve a sajtó munkatársait: a mérkőzés kezdetéig sem telefonon, sem egyéb módon (email) ne próbálják felvenni a kapcsolatot velük, mert nem reagálhatnak a megkeresésekre.

 

Kassai szerint Messi úriember
„Nekünk van egyfajta küldetésünk is. Úriemberként viselkedni a pályán, példát mutatni mind a labdarúgóknak, mind a közönségnek” – nyilatkozta egy korábbi, honlapunkon megjelent interjúban Kassai Viktor.
„Egy labdarúgó (ugyanakkor) mindenre képes, hogy győzzön. Még a legalapvetőbb emberi normákat is elfelejti néha. Ha egy kezezés után valaki odajön hozzám és elismeri a hibáját, ha egy műesés után feláll a játékos és leporolja magát, majd elnézést kér, akkor azt úriemberi gesztusnak veszem.”
Kassai elmondta, akkor is kezet fog egy játékossal, ha az sokat reklamált, szitkozódott, míg több sztárt pozitív példaként említett: David Beckham véleménye szerint igazi sir a pályán, példát mutat a csapattársainak, és Lionel Messi sem azon fáradozik, hogy becsapja a játékvezetőket.
Kassai Viktor szombaton ismét meggyőződhet az apró argentin sportszerűségéről, a Wembleyben mindkettejükre milliárd szempár szegeződik majd.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Az angolok támadják Kassait – lapszemle
A lapok többsége tárgyilagosan számolt be arról, hogy Kassai Viktor vezeti a Barcelona-Manchester United Bajnokok Ligája-döntőt, de kivételek akadnak. A Daily Mail nem tudja megbocsátani a magyar bírónak az Arsenal elleni...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Kassai BL-karrierje Splittől Londonig
Kassai Viktor rekordfiatalon, 36 évesen kapta meg a Barcelona-Manchester United Bajnokok Ligája-döntőt, de a magyar játékvezető már 2004-ben belekóstolt a sorozat ízébe. Elsőként egy Hajduk-Shebourne selejtezőt bíztak rá, majd...
Tovább a teljes cikkhez »