Az angolok támadják Kassait – lapszemle

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 26. 15:45
A lapok többsége tárgyilagosan számolt be arról, hogy Kassai Viktor vezeti a Barcelona-Manchester United Bajnokok Ligája-döntőt, de kivételek akadnak. A Daily Mail nem tudja megbocsátani a magyar bírónak az Arsenal elleni tévesztését, míg a spanyol média alapvetően pozitívan áll az UEFA bíróküldéséhez. Az El Mundo Deportivo kifogyhatatlan a dicsérő jelzőkből.


 

SPORT

A katalán szaklap tényszerűségre törekszik, és emlékeztet arra, hogy Kassai Viktor három BL-meccsen fújt eddig a Manchester Unitednek, amely mind a hármat meg is nyerte. A Sport egy Inter elleni negyeddöntőre is visszaemlékszik jelen idényből, amelyen a magyar bíró működött közre – apró szépséghiba, hogy ilyen párosítás nem is volt a most futó szezonban.


EL MUNDO DEPORTIVO

„Kassai engedi a folyamatos játékot, megtorolja a durvaságot, nem tűri a reklamálást, viszont kommunikál a játékosokkal” – dicséri meg hazánkfiát a katalán sportlap, majd hozzáteszi: nehezen tudja elképzelni, hogy a spori megilletődjön a tét nagyságától, hiszen rengeteg fontos mérkőzést vezetett már.


MARCA

A madridi lap a Sporthoz hasonlóan tényeket sorol. Számba veszi, Kassai mely Bajnokok Ligája-mérkőzéseket vezette, de véleményt, ítéletet nem mond róla. Spanyol médiumról lévén szó, megemlékezik a Kassai által dirigált tavalyi világbajnoki elődöntőről, amelyen Spanyolország legyőzte a németeket.



AS

A lapnál mintha a Marca cikkét másolták volna ki – vagy fordítva. Az AS a spanyol érdekeltségű meccsekre helyezi a hangsúlyt, ám hogy miből milyen következtetést von le, az rejtve marad.


GUARDIAN

Semmi sallang, csak a puszta tények – így értékelhető a manchesteri lap rövid cikke a bíróválasztásról. Mérkőzései közül az olimpiai döntőt és a világbajnoki elődöntőt emeli ki, de azt is megemlíti, hogy a Man. United 3/3-as mérleggel rendelkezik Kassaival.


DAILY MAIL

A brit bulvárlapban, ha nem is estek neki Kassainak, de nem bánnak vele kesztyűs kézzel. Már a legelején emlékeztetnek, az ősszel nem fújt be az Arsenalnak egy jogos büntetőt, mi több, a szerinte színészkedő Carlos Velának adott sárga lapot. A Braga 2-0-ra megnyerte a találkozót, ami miatt az Ágyúsok csak másodikak lettek a csoportban – hogy aztán a Barcelonát kapják a 16 között. A Daily Mail felhívja rá a figyelmet, a játékosok közül Edwin van der Sar, Ryan Giggs és Paul Scholes is idősebb nála.



SKY SPORTS

A brit sportcsatorna honlapja hangsúlyozza, bíró ilyen fiatalon még sohasem fújt BL-döntőn, tapasztalatnak még sincs híján. A portál nem siklik el afölött, hogy Kassai szűkmarkúan osztogatja a lapokat, a Valencia-Manchester United csoportmeccsen például egyetlen árva sárgát mutatott fel.

Kassai idei ténykedése a BL-ben  

A The Telegraph és a The Sun népszerű brit lapok délutánig nem számoltak a játékvezető kilétéről.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Kassai szereti, ha Messinek fújhat
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) döntése értelmében Kassai Viktor vezeti a Barcelona-Manchester United Bajnokok Ligája-döntőt szombaton! Kassainál fiatalabb bíróra még nem bíztak BL-döntőt, amelyben most debütál a...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Kassai BL-karrierje Splittől Londonig
Kassai Viktor rekordfiatalon, 36 évesen kapta meg a Barcelona-Manchester United Bajnokok Ligája-döntőt, de a magyar játékvezető már 2004-ben belekóstolt a sorozat ízébe. Elsőként egy Hajduk-Shebourne selejtezőt bíztak rá, majd...
Tovább a teljes cikkhez »