Hivatalos: Martino a Barca új edzője

Szerző: SHLétrehozva: 2013. július 23. 11:56
A Barcelona a lehető leggyorsabban megoldást talált edzőkérdésben, és internetes oldalán is megjelent a hír, miszerint Gerardo Martino lett a betegség miatt visszavonult Tito Vilanova utódja a katalán klub kispadján. Az 50 éves argentin trénerrel kétéves szerződést kötöttek a Camp Nouban.


 

A Barcelona kedden hivatalosan is bejelentette, hogy két éves szerződést írt alá a Tatának becézett Gerardo Martinóval, aki a katalán klub kispadjára ül le a rákos betegség miatt távozó 44 éves Tito Vilanova helyére. "Az FC Barcelona megállapodott Gerardo Martinóval, aki az első csapat edzője lesz a következő két szezonban. Az aláírás még folyamatban van" - írta a klub hivatalos oldalán.

Az 50 éves argentin tréner érkezését a Marca hétfőn már kész tényként tálalta. A szakember a tavalyi szezonban az argentin bajnoki címet ünneplő Newell's Old Boy vezetőedzője volt, ahonnan magával hozza két segítőjét, Elvio Paolorrosót és Jorge Pautassót is.

Martino játékosként is ezer szállal köthető a rosarói klubhoz, hiszen 1980 és 1995 között 505 tétmérkőzésen lépett pályára a csapatban, mellyel háromszor nyerte meg az argentin bajnokságot, és melynek szurkolói a klub történetének legjobb játékosává választották. Az egykori támadó középpályást egyszer a válogatottba is behívták 1991-ben.

Martino 1998 óta edzősködik, európai tapasztalata azonban még nincs, kizárólag Argentínában és Paraguayban dolgozott. Igaz, ott sikeresen, a Libertad csapatával háromszor nyerte meg a paraguayi bajnokságot, a Cerro Portenóval egyszer, valamint a Newell's Old Boys-szal egyszer az argentin ligát, melyet idén ráadásul a Libertadores Kupa elődöntőjébe vezetett. 2007-ben Dél-Amerikában az év edzőjévé választották, akkor a Paraguay kispadján ült.

Az új edzőjelöltről szóló hírek eddig egyébként Luis Enriquéről (Celta Vigo), Andre Villas-Boasról (Tottenham Hotspur), Marcelo Bielsáról (állástalan, előtte Athletic Bilbao), Michael Laudrupról (Swansea City) és Guus Hiddinkról szóltak, utóbbi ráadásul a napokban mondott le a dagesztáni Anzsi Mahacskala vezetőedzői posztjáról.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Marca: a Barca megegyezett Martinóval
Hiába kaptak rá a fogadóirodák és állították be Guus Hiddinket a Barcelona vezetőedzői posztjának legnagyobb esélyeseként, alig néhány órával később a Marca arról számolt be, hogy a klub megegyezett Gerardo Martinóval....
Tovább a teljes cikkhez »