Hiddink távozott az Anzsitól; Barca?

Létrehozva: 2013. július 22. 17:04
Az Anzsi hétfőn délután hivatalos honlapján bejelentette, hogy lemondott Guus Hiddink a vezetőedzői posztról, mindössze az orosz bajnokság 2. fordulóját követően. Utódja a Manchester United volt segédedzője.


A klub közelménye szerint a holland szaktekintély hétfőn találkozott a vezetőséggel, ahol benyújtotta lemondását, amelyet elfogadtak. „Nehéz döntés volt számomra, de mindig azt mondtam, hogy továbbállok, amikor úgy érzem, az egyesület már képes nélkülem is a fejlődésre” – indokolt a korábbi orosz szövetségi kapitány.

„Az idő erre most jött el, meggyőződésem, hogy hatalmas jövő előtt áll a csapat és örülök, hogy tagja lehettem ennek a nagyívű projektnek" – tette hozzá a 2012 februárjában érkezett 66 éves tréner, aki bajnoki bronzéremmel zárt.

A szavak ellenére az időzítés furcsa, ugyanis péntek óta keres új vezetőedzőt a Barcelona Tito Vilanova helyére. A fogadóirodáknál máris ő a favorit a hír hallatán alig fizetnek már valamit érkezésére, hiába az eddigi esélyesek.

A fogadóirodák szorzói a következő Barcelona-edzőre. Már Hiddink a nagy esélyes!

A döntés már készülődhetett egy ideje, hiszen egyszerre jelentették be a távozást és az utód kinevezését, aki nem más, mint a 49 éves holland Rene Mullestein. A korábban hazájában és Katarban is edzősködő szakember 2001 óta volt tagja a Manchester United edzői stábjának fél éves kitérővel (2007-ben) a dán Bröndbynél.

2008 óta dolgozott, mint az első csapat segédedzője, Sir Alex Ferguson távozásával azonban ő is tovább állt, július elseje óta pedig már az Anzsinál munkálkodott. Hétfőtől ő az új vezetőedző.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Hatmeccses eltiltás várhat Hiddinkre
A nyáron alaposan beerősített az Anzsi Mahacskala, de az orosz bajnokság első két fordulója eddig csak bajt hozott a csapatnak. Pénteken korán emberhátrányba került a DInamo Moszkva ellen és a 95. percben kapott ki, ráadásul a...
Tovább a teljes cikkhez »