Hatmeccses eltiltás várhat Hiddinkre

Létrehozva: 2013. július 20. 14:29
A nyáron alaposan beerősített az Anzsi Mahacskala, de az orosz bajnokság első két fordulója eddig csak bajt hozott a csapatnak. Pénteken korán emberhátrányba került a DInamo Moszkva ellen és a 95. percben kapott ki, ráadásul a vezetőedző, Guus Hiddink olyat tett, amiért akár hosszú heteken át nem ülhet le a kispadra.


A Dzsudzsák Balázst nélkülöző fővárosiak annak ellenére megszenvedtek a dagesztániakkal, hogy Ewertont már a 33. percben kiállították, hiszen Andrij Voronyin büntetőből szerzett gólja a hosszabbításban döntötte el a meccset.

Történt ugyanis, hogy Marko Lomic beadása Mehdi González kezét találta el, a bíró pedig a büntetőpontra mutatott. Hiddink ezen annyira felhúzta magát, hogy finoman megbillentette a negyedik játékvezetőt, amiért meglakolhat.

Az Orosz Labdarúgó-szövetség (RFU) szabályai szerint ugyanis a bíró szándékos meglökése hatmérkőzésre szóló eltiltással szankcionálandó. Az orosz sajtó szerint a sípmester, Szergej Karaszev elismerte, hogy hibázott a büntető befújásakor és elnézést kért a hollandtól, aki hozzátette: „Bocsánatot kérek, amiért meglöktem a negyedik bírót."

Az edzőtekintély a lefújás után a kiállítást azonban nem vitatta: „Hibáztunk a védelemben, 10 emberre olvadtunk, amely nagyban befolyásolta a mérkőzés alakulását. Nincs kétségem, hogy a piros lap felmutatása helyes volt-e."