Hendikeppel rajtol a Videoton az El-ben

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 15. 13:34
Hiába igazolt a nyáron több százmillió forintért játékosokat a Videoton, első nemzetközi mérkőzésükön mindössze ketten kapnak helyet közülük a kezdőcsapatban, hiszen az NK Maribor ellen sérülések és egyéb gondok miatt rengeteg labdarúgót kell nélkülöznie Mezey Györgynek. Aki szerint azzal, hogy a Sóstói stadion helyett Győrben játszanak, lényegesen csökkentek a továbbjutási esélyeik.


Nincs könnyű helyzetben Mezey György vezetőedző az Európa-liga első mérkőzése előtt, megtizedelték a csapatát. A Svédországból érkezett Martin Mutumba családi okok – felesége veszélyeztetett terhes -, valamint súlyos erőnléti lemaradások miatt nem állhat rendelkezésre, Vasziljevics és Nagy Dániel combsérülés miatt marad ki, míg a napokban Újpestről igazolt Vaskó Tamás késve érkezett, így csak a lelátón foglalhat helyet. A kispadon az újak közül ott lehet viszont Djordjic és Hídvégi, akik egyelőre nem harcolták ki a kezdőcsapatba kerülést, ellenben a kapus Bozsoviccsal, valamint az MTK-tól – Olaszországon keresztül – szerződtetett Gosztonyival.

Márpedig az erős összeállításra szükség lenne, hiszen a Maribor óriási nemzetközi rutinnal rendelkezik, az egyetlen szlovén alakulat, amely szerepelt a BL-ben, ráadásul két játékosuk ott volt a dél-afrikai világbajnokságon. A klub erejét jelzi, hogy két játékosáért, René Mihelicért és Dejan Skolnikért a portugál CD Nacional nem kevesebb mint másfél millió eurót fizetett a Maribornak…

A Videoton trénere, Mezey György így látja az esélyeket:

„A Maribor nagyon veszélyes csapat, nem véletlen, hogy az európai középmezőnyben foglalnak helyet. Legnagyobb ászuk a brazil Teveres, az ő kikapcsolása kulcsfontosságú lehet az eredményesség szempontjából. A gárda erőssége az összeszokottság, minden megmozdulásukon látszik, hogy évek óta együtt vannak, úgyhogy kőkemény mérkőzés vár ránk. Azzal, hogy mi a hazai meccsünket is idegenben, Győrben játsszuk a gyepszőnyeg felújítása miatt, jelentősen csökkentek az esélyeink a továbbjutásra. A célunk mindenesetre, hogy a ma esti meccset kapott gól nélkül hozzuk le.”

A fehérváriak utoljára négy éve játszottak nemzetközi kupamérkőzést, akkor Magyar Kupa-győztesként a kazah Kairat Almati ellen 2-2-vel, idegenben lőtt góllal továbbjutottak, ám a svájci Grasshoppers a hazai 1-1 után Zürichben megállította őket (0-2).

EURÓPA-LIGA, SELEJETEZŐ, 2. FORDULÓ:
VIDEOTON – NK MARIBOR 19:00
Győr, ETO Park, vezeti: Viktor Svecov (Olekszandr Vojtjuk, Oleg Muravjov)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
VIDEOTON: Bozsovics – Andics, Lipták, Horváth G., Elek – Gosztonyi, Sándor, Farkas, Polonkai – Alves, Vujovics.
MARIBOR: Pridigar – Rajcevic, Viler, Bunderia, Andjelkovic – Jelic, Mertelj, Pavlicic, Mejac – Tavares, Beric.