Feltámadt, mégis meghalt a Lyon

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 10. 22:38
Fantasztikusan nagy csatában végül 3-2-re alulmaradt a Lyon a Bayern München ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája F csoportjának zárófordulójában, ettől függetlenül mindketten továbbléptek a sorozatban. A vendég bajorok Miroslav Klose vezérletével már 3-0-ra vezettek a félidőben, a végén pedig igencsak fel kellett kötniük azt a bizonyos alsóneműt. A csoport másik mérkőzésén a Fiorentina egy Gilardino-fejessel 1-0-ra nyert Bukarestben, tavasszal az olaszok az UEFA-kupában folytathatják.


LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, F CSOPORT, 6. FORDULÓ:
OLYMPIQUE LYON – BAYERN MÜNCHEN 2-3 (0-3)

Lyon, Stade Gerland, 38 349 néző, vezette: Hovard Webb.

LYON : Lloris – Gassama (Källström, 63.), Mensah, Boumsong, Grosso – Makoun, Toulalan, Ederson (Delgado, 77.) – Govou, Benzema, Mounier (Fred, 63.). Vezetőedző: Claude Puel.

BAYERN: Rensing – Oddo (Breno, 93.), Demichelis, van Buyten, Lahm – Van Bommel, Borowski – Schweinsteiger (Altintop, 89.), Ribéry – Toni, Klose (Ottl, 68.). Vezetőedző: Jürgen Klinsmann.

Gólszerző: Govou (53.), Benzema (68.), ill. Klose (11., 37.), Ribery (34.)

Sárga lap: Grosso (6.), Gassama (61.), ill. Borowski (22.), Van Bommel (79.), Lahm (84.), Ottl (86.)

 

 

A két továbbjutó randevúzott szerda este Lyonban, a hazaiak és a Bayern München nézhetett farkasszemet egymással a presztízsrangadón. Szeptember 30-án 1-1-re végeztek a felek, ez az eredmény, legalábbis a döntetlen ezúttal is benne volt a levegőben.

 

 

 

Mindketten 11-11 ponttal várhatták az összecsapást, a bajorok csupán jobb gólkülönbségükkel álltak az F csoport élén. Aki egy unalmas, szalonremiben reménykedett, hatalmasat tévedett.

 

 

 

No, meg az is, aki egy félidő után lyoni katasztrófáról és „tízgólos" Bayern-győzelemről beszélt. Tény, a vendégek az első félidőben lesöpörték ellenfelüket, Klose vezérletével megsemmisítették a Lyont.

 

 

 

Már a 11. percben hátrányba kerültek a gallok, a védők szerencsétlenkedését a német válogatott csatára használta ki 13 méterről (0-1). Sokkot kapott a Lyon, játékosainak semmi köze nem volt a meccshez.

 

 

 

Az első negyedóra után aztán kezdett magára találni a francia címvédő, ám hiába szögezték a Bayernt saját kapujához, mégis az ellenfél lőtt újabb gólt. Ráadásul egy francia révén, ugyanis a 34. percben Ribéry csinálta meg magának a helyzetet, két védőt lerázott magáról és 11 méterről okosan a bal alsóba tekert (0-2).

 

 

 

Alig telt el három perc, amikor végképp padlóra kerültek a vendéglátók. Ribéry a bal oldalon cselezgetett, keresztbe csavart, majd az öt és felesen ácsingózó Klose kapásból alázta meg Lloris kapust (0-3).

 

 

 

Teljes tanácstalanság, innen nem lehet felállni - vélhették a drukkerek, ám a második félidőre teljesen más Lyon futott ki a gyepre. Benzemáék már az első pillanatoktól kezdve igyekeztek enyhíteni fájdalmukon, az 53. percben Sidney Govou révén ezt meg is tették (1-3).

 

Jöttek a bátor gallok, a németek pedig már mindenhol vették a levegőt. Óriási iramot diktált a Lyon, Benzema egyéni akciója után pedig a 68. perctől már csak egyet kellett lőni az ikszhez (2-3). Mindhiába, helyzetek tömkelegét puskázták el Claude Puel fiai, nem sikerült a bravúros pontmentés. Maradt a 2-3, így a Bayern 14 ponttal megnyerte csoportját.

 

 

 

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, F CSOPORT, 6. FORDULÓ:
STEAUA BUCURESTI – FIORENTINA 0-1 (0-0)

Bukarest, Bukarest Stadion, 14 862 néző, vezette: Luis Medina Cantalejo.

STEAUA: Zapata – Golanski, Baciu, Radoi, Marin – O. Petre, Tiago Gomes (Plesan, 88.) – Nicolita, Dayro Moreno, Toja – Semedo (Lovin, 57.). Vezetőedző: Dorinel Munteanu.

FIORENTINA: S. Frey – Zauri, Gamberini, Kröldrup, Vargas – Donadel, Felipe Melo, Montolivo (Masi, 91.) – Santana (Almirón, 78.), Gilardino (Osvaldo, 83.), Mutu. Vezetőedző: Cesare Prandelli.

Gólszerző:
Gilardino (66.)

Sárga lap: Nicolita (1.), Moreno (20.), Semedo (22.), Golanski (63.), Lovin (71.), Radoi (82.), ill. Zauri (15.), Gilardino (63.)

Piros lap: Golanski (72.)

 

A Steaua Bucuresti-Fiorentina találkozó közel sem hozott ennyi gólt, nem beszélve az iramról és a minőségről. A meccs egyetlen értékelhető momentuma Alberto Gilardino nevéhez fűződik, aki a 66. percben egy baloldali szögletet fejelt hét méterről a román kapuba (0-1).

 

Pawel Golanski nem sokkal ezután még kiállíttatta magát a hazai védelemből, ám ez már nem osztott, nem szorzott. A Fiorentina győzelmével a harmadik helyre futott be az F csoportban, ezzel tavasszal az UEFA-kupában vitézkedhet tovább.