Felállt a Dunaszerdahely megvert edzője

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 7. 14:20
Felmondott Werner Lorant, a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Dunaszerdahely vezetőedzője. A welveri születésű, 60 esztendős szakember haza is utazott Németországba – olvasható a felvidek.ma honlapon. A DAC pénteken kikapott a Nyitrától, a lefújás után pedig feldühödött szurkolók egy csoportja nemcsak verbálisan, hanem fizikálisan is inzultálta a trénert, illetve a csapat több játékosát. A szerdai, Sároseperjes elleni bajnokin a másodedző, Radványi Miklós és segítője, Németh Krisztián irányítja majd az együttest.


 

A dunaszerdahelyi futballklub közleményében messzemenően elítélte a renitens drukkerek tettét. „Az FK DAC 1904 vezetése a DAC stadionjánál pénteken történt események kapcsán kijelenti, hogy teljes mértékben elhatárolódik azoktól a szurkolóktól, akik a csapat teljesítményével való elégedetlenségüket agresszív viselkedéssel, Werner Lorant és egyes játékosok megtámadásával, valamint a klub és a város vagyonának megrongálásával hozták nyilvánosságra. A klubvezetés ezt a viselkedést felháborítónak és megengedhetetlennek tartja, ezért az FK DAC 1904 labdarúgóklub mindent el fog követni, hogy az ilyen embereket kizárja a stadionjából.”

A sárga-kékek ősszel még remekeltek, tavasszal viszont visszaesett a teljesítményük. Így vélhetően nem pusztán a Nyitra elleni fiaskó, hanem az utóbbi hetek eredménytelensége csapta ki a biztosítékot a hevesebb vérmérsékletű ultrákból. De az agresszió azért mégsem megoldás…

A szlovák élvonalban a hatodik helyen álló DAC a kilencedik Sároseperjest fogadja szerdán. Amíg az edzőkérdés nem tisztázódik az eddig másodedzői szerepet betöltő Radványi Miklós kezébe kerül a marsallbot, akinek a szakmai munkáját Németh Krisztián segíti.