Fegyveresek támadtak a togói csapatra

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 8. 18:57
Angolai forradalmárok sortűz alá vették az Afrika-kupára tartó togói csapat buszát. A sofőr a helyszínen meghalt, két labdarúgóra szintén rálőttek, de az ő életük a hírek szerint nincs veszélyben. Rajtuk kívül több játékos megsérült, Emmanuel Adebayor sértetlenül megúszta a támadást.


 

Szörnyű tragédia árnyékolja be a 2010-es Afrika-kupát: fegyveres forradalmárok támadtak a Kongóból Angolába érkező togói labdarúgó-válogatottra, és az összecsapásokban életét vesztette a csapatbuszt vezető sofőr.

A helyszíni riportok arról számolnak be, hogy két játékos, Kodjovi Obilale és Serge Akakpo megsérült, de több társuk és a szakmai stáb két tagja is orvosi ellátásra szorul.

Emmanuel Adebayornak klubcsapata, a Manchester City közlése szerint nem történt bántódása.

Az egyik játékos, Thomas Dossevi elmondta, a csapatbuszt kísérő rendőrök és a támadók összecsapása alatt, mintegy húsz percig mindenki a széke alatt próbált elbújni a repkedő golyók elől, és úgy érezte magát, mintha egy háború kellős közepébe csöppent volna.

A togói szövetség sajtófőnöke az események kapcsán elmondta, kérni fogják, hogy elhalasszák az Afrika-kupát a biztonsági hiányosságok miatt, és ennek alighanem eleget is tesz majd a tornát rendező Afrikai Labdarúgó-szövetség.