Drogba BL-győzelemmel feledné Moszkvát

Szerző: SHLétrehozva: 2012. május 17. 21:35
Didier Drogba már csak a 2008-ban elvesztett moszkvai Bajnokok Ligája-döntő miatt is nyerni akar szombaton a Bayern München ellen, és bár sok nagy meccsen van túl a Kékekkel, ez a mostani kiemelkedik közülük. Az immár teljesen egészséges David Luiz is sokat tehet az aranyéremért, és nagyon felkészült Gomezből...


 

A Chelsea eddig egyetlen egyszer szerepelt a Bajnokok Ligája döntőjében, de 2008-ban tizenegyesekkel alulmaradt a Manchester United ellen Moszkvában.

Didier Drogba a büntetőpárbajban nem állt oda a mészponthoz, ugyanis a meccsen kiállították – most minden idegszálával azon lesz, hogy jóvátegye a hibáját.

„Moszkva után azt gondoltuk, hogy a következő évben is döntősök leszünk, de ez a Bajnokok Ligája. Nagyon nehéz elérni az aranymeccsig, ez is mutatja, mennyire rászolgáltunk, hogy itt legyünk most” – nyilatkozta az elefántcsontparti támadó, aki könnyen lehet, hogy szombaton húzza magára utoljára a Chelsea dresszét.

„Nem szerencsés azonban a múltról beszélni, amikor ilyen remek passzban vagyunk. Nagyon sok kiemelkedő meccset játszottam már a Chelsea-vel, de ez csak a második alkalom, hogy BL-döntőbe kerültünk.”

„Mindent ki fogunk adni magunkból, készen állunk a csatára” – adta ki a jelszót, majd átpasszolta a mikrofont csapattársának, David Luiznak.

A brazil bekk az elmúlt hetekben sérüléssel bajlódott, de felépült, és John Terry eltiltása miatt kezdőként bizonyíthat az Allianz Arenában.

„Mindennap, reggel, délután és este is kezelésen veszek részt, és nagyon boldog vagyok, mert százszázalékos edzésmunkát tudok végezni” – fogalmazott.

„Az egész családom itt lesz, hogy nekem és a csapatnak szurkoljon. Az ellenfél nagyon jó erőkből áll, és megérdemli, hogy ott legyen a döntőben. Öt játékosunk is hiányzik majd, de azon leszünk, hogy megnyerjük az év legfontosabb meccsét.”

David Luiz feladata lesz vélhetően Mario Gomez semlegesítése, és vannak tapasztalatai, hogyan lehet megállítani…

„Játszottam már Gomez ellen, de csak Play Stationön” – utalt Luiz az angol válogatott újdonsült segédedzőjének szavaira. Mint emlékezetes, Gary Neville egy mérkőzés után ekképp jellemezte a brazil hátvédet: úgy mozog, mintha egy tízéves gyerek irányítaná Play Stationnel a lelátóról.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Gomez eltörölné a múltat
Mario Gomez szerint a Bayern München még jól is kijöhet abból, hogy a Dortmund komoly verést mért rá a Német Kupa döntőjében, és a hibákból tanulhatnak a Chelsea ellen. Arjen Robben mindenesetre sajnálja, hogy egy kupaaranyról...
Tovább a teljes cikkhez »

$$kapcsolodo: 62814$$