Gomez eltörölné a múltat

Szerző: SHLétrehozva: 2012. május 17. 15:15
Mario Gomez szerint a Bayern München még jól is kijöhet abból, hogy a Dortmund komoly verést mért rá a Német Kupa döntőjében, és a hibákból tanulhatnak a Chelsea ellen. Arjen Robben mindenesetre sajnálja, hogy egy kupaaranyról már le kellett mondaniuk.


 

Két nap múlva története egyik legfontosabb meccsét játssza a Bayern München a Chelsea ellen a Bajnokok Ligája döntőjében, hazai pályán.

Mario Gomez maximálisan tisztában van ezzel, és luxusnak tartaná, ha még mindig a BVB elleni 5-2-es vereségen keseregnének.

„A cél, amely most előttünk lebeg, sokkal nemesebb annál, minthogy a múlt felett keseregjünk. Úgy hiszem, mindenki száműzte már a fejéből a negatív gondolatokat” – fogalmazott a gólvágó.

„Akár még hasznot is húzhatunk (a hazai kupadöntőből). Mindazt a hibát, amit elkövettünk, alaposan kielemezzük, és nem lépünk még egyszer ugyanabba a folyóba.”

Gomez már tűkön ül a szombat esti csúcsmeccs előtt, és alig várja, hogy a szezon legfontosabb klubmeccsén is bizonyíthasson.

„Ahogy közeledik a várva várt mérkőzés, úgy leszünk egyre izgatottabbak. Mind többet és többet gondolunk rá, valamennyi elképzelhető játékhelyzet átfut az agyunkon. Minden játékos pontosan tudja, mennyire különleges lesz ez az összecsapás, a hangulat.”

Arjen Robben reménykedik benne, feledtetni tudják a 2010-es BL-döntős vereséget, és lelki szemei előtt már a trófea lebeg.

„Ez egy egyedülálló lehetőség. Sohasem tudhatjuk, mikor játszunk ismét a Bajnokok Ligája fináléjában. Most kell megragadnunk a lehetőséget.”

A holland szélső ugyanakkor beismeri, a Német Kupa-döntő elvesztése nem kedvez nekik, és eszük ágában sem volt feladni.

„A morálnak természetesen nem tett jót a kimenetel. Az is kedves trófea a számunkra, és ugyancsak meg akartuk nyerni.”

Javítani szombat este 20:45 órától, a Chelsea ellen lehet az Allianz Arenában.

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Ki nyeri a BL-döntőt?
Bayern München 42.7%
 
Chelsea 57.3%
 


KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Hajszálon fog múlni a Bayern-Chelsea
Három nappal a Bajnokok Ligája fináléja előtt a fél világ azt találgatja, hogy a Bayern München úttörőként megnyeri-e saját stadionjában a trófeát, vagy a Chelsea története első győzelmét ünnepelheti a sorozatban szombat késő...
Tovább a teljes cikkhez »