Di Canio: ez nem volt korrekt velem

Szerző: SHLétrehozva: 2013. október 2. 12:22
Paolo Di Canio, a Sunderland kirúgott menedzsere szerint nem volt korrekt a klub eljárása vele szemben, és szerinte több időt érdemelt volna a kispadon. Főleg azok után, hogy az előző szezonban ő tartotta bent a Premier League-ben a kiscsapatot.


 

Paolo Di Caniót az előző szezon végén nevezték ki a kiesés szélén álló Sunderland kispadjára, ő pedig elvégezte, amivel megbízták: benntartotta az együttest az élvonalban. Az új szezont azonban nagyon rosszul kezdte a csapat, jelenleg hat forduló után a tabella utolsó helyén áll, mindössze egy szerzett ponttal.

A West Bromwich Albion elleni 3-0-s vereség után a klub vezetői úgy döntöttek, hogy a jövőt mégsem Di Canióval képzelik el, főleg, miután kiderült, hogy az edzőpályán a szigorú tréner összetűzött a játékosaival, akik a pletykák szerint fellázadtak ellene.

"Mikor előző szezonban a klubhoz mentem azzal a céllal, hogy megmentsem őket a kieséstől, örültem a Premier League-ben felkínált lehetőségnek - mondta az olasz tréner a Sky Sportsnak. - Komoly kihívás volt, de megtettem, amivel megbíztak, a Newcastle United elleni csodálatos győzelmünkre pedig mindig emlékezni fogok."

"Ha az ember 14 új játékost hoz egy klubhoz, javarészt külföldieket, akik kevés PL-tapasztalattal rendelkeznek, akkor idő kell, míg felveszik az angol foci ritmusát. Úgy érzem, nem volt fair velem szemben, hogy ilyen rövid időt kaptam a bizonyításra. Biztos vagyok abban, ha tovább maradok, megadtam volna a szurkolóknak azokat a sikereket, melyekre vágynak."

A végén Di Canio még hozzátette, hogy Angliában szeretné folytatni edzői karrierjét. "Bízom a képességeimben, és a lehető leghamarabb szeretnék munkába állni. Ha ilyesmi történik, mint most, akkor is fontos, hogy pozitívan tudjuk nézni a dolgokat. Rövid idő alatt is sokat tanultam Sunderlandben."

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Máris kirúgta a Sunderland Di Caniót
Mindössze öt fordulót kellett várni a Premier League első edzőváltására! A Sunderland vasárnap este hivatalos honlapján jelentette be, hogy megvált Paolo Di Canio menedzsertől a rossz bajnoki rajt után....
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Di Caniónak 2 meccse van, vagy kirúgják
Paolo Di Caniót annyira ünnepelték az előző szezonban, miután bent tartotta a Premier League-ben a Sunderland csapatát, mint amennyire elégedetlenek vele mostanában. A csapat öt forduló után egy pontot szerezve sereghajtó a...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: paolo_di_canio