Botot dugnak a Cruzeiro küllői közé?

Szerző: JJLétrehozva: 2014. november 20. 09:46
A Libertadores-kupa-indulásért kőkeményen harcban álló Gremio az aranyérem nagy-nagy várományosát, a Cruzeirót fogadja a brazil élvonal 35. fordulójának csütörtök esti (magyar idő szerint már pénteken, 0:50-kor kezdődő) mérkőzésén. Nem lenne meglepetés, ha megakasztanák az éllovast. Brazil foci, topformában lévő, győzelemre játszó csapatokkal, igazi csemege!


A Cruzeirónak még négy ligameccse van hátra, és ha ebből kettőt nyer, az egyenlő a címvédéssel, és a hőn áhított, negyedik bajnoki arany begyűjtésével.

Addig azonban még ki kell állnia néhány próbát a kék-fehéreknek, akikre négy megméretés vár kilenc nap alatt (!), benne a Belo Horizonte-i derbivel, amely a kupaelődöntő visszavágóját jelenti jövő csütörtökön, az Atlético Mineiro ellen.

A hátralévő bajnokik közül egyértelműen a most következő a legnehezebb a CEC számára, amely nem is vállal felesleges kockázatokat a sorozatterhelés miatt.

Marcelo Oliveira mester pihenteti a két szélsőhátvédet (Mayke, Egidio), az egyik belső középpályást (Lucas Silva), és egy csatárt (Willian), amellett, hogy eltiltás miatt nem számolhat a fedezet Henriquével, valamint a házi gólkirály, bolíviai Marcelo Morenót is ki kellett húznia listájáról. Utóbbinak szereplését tiltja kölcsönszerződésének egyik záradéka, hiszen éppen a Gremiótól érkezett.

Három napon belül már a Goiást fogadják Júlio Baptistáék, inkább az lehet az az összecsapás, ahol nagy lépést tehetnek majd a trófea felé.

A Gremio hosszú hajrát nyitott a dobogóért, és egyedül egyik szélsőjét, Fellipe Bastost nélkülözi eltiltás miatt.

A várható kezdők:

Gremio: Marcelo Grohe - Pará, Geromel, Rhodolfo, Zé Roberto - Riveros, Walace, Ramiro, Luan, Dudu - Barcos. Vezetőedző: Luiz Felipe Scolari.

Cruzeiro: Fábio - Ceará, Leo, Bruno Rodrigo, Samudio - Nilton, Willian Farias - Everton Ribeiro, Ricardo Goulart, Marquinhos - Júlio Baptista. Vezetőedző: Marcelo Oliveira.

Oddsok:
Gremio: 2,20
döntetlen: 3,20
Cruzeiro 2,90

Tipp: 1

A szerző Facebook-oldala: ITT.

Megvan a tipped? Fogadj ITT!

Címkék: cruzeiro