Barca-duplát vár a magyar vb-gólszerző

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 15. 16:14
A SportHirado.hu szerkesztői már megtették tippjeiket, így most az események tevékeny alakítóin a sor, hogy jósoljanak a 2011-es sportévre. Negyedjére a magyar futball-válogatott korábbi csatárára, az 1986-os világbajnokságon szerepelt Esterházy Mártonra zúdítottuk kérdésözönünket. A Kanada elleni mexikói vb-mérkőzésen az első gólt szerző támadó csatlakozott sokak véleményéhez, úgy véli, az FC Barcelona ebben az esztendőben ismét elhódítja a Bajnokok Ligáját és a spanyol pontvadászatban sem engedi maga elé legfőbb ellenfelét, a Real Madridot.


 

Az 1956. április 9-én született sportember játszott az FTC-ben, a Honvédban, az AEK Athénban, a Panathinaikoszban és a Salzburgban, számtalan emlékezetes gólt szerzett, sok remek találkozón lépett pályára. A magyar válogatottban 29 találkozón, 11 találatot ért el, eredményes volt 1986 tavaszán Brazília, majd a világbajnokságon Kanada ellen is.

Napjainkban elsősorban a futsalvilágban tevékenykedik, de azért a nagypályás futballtól sem szakadt el. Számos együttest sorol a kedvencei közé, úgy érzi, a szezon végén több csapat sikerének is örülhet. Esterházy Márton az angol bajnokságban a Manchester Unitedért, az olaszban az AC Milanért, míg a spanyol pontvadászatban az FC Barcelonáért lelkesedik.

„Németországban a Borussia Dortmund sikerét várom, nagy az előnye. Pénteken fontos rangadót nyert a Bayer Leverkusen ellen, de amúgy is igaz, a nagy ellenfelek sokat botlanak. A Bayern München ősszel rengeteg pontot veszített, a Mainzot pedig Szalai Ádám szereplése ellenére sem érzem elég erősnek a bajnoki címhez” – jelentette ki Esterházy Márton.

A korábbi kiváló csatár szerint idén ismét katalán örömünneppel zárul a szezon. Josep Guardiola együttese a hazai versengés mellett a Bajnokok Ligájában is megelőzhetetlen lesz. Szintén spanyol „érintettséget” vár az átigazolási piacon is, Esterházy Márton szerint 2011-ben Fernando Torres játékjogáért fizetik majd a legtöbb pénzt. De nem egy hispán klub, hanem a Manchester City vagy a Chelsea lesz a „befutó”.

Az egykori válogatott klasszis úgy érzi, Magyarországon végre révbe ér a Videoton.

„Tavaly tavasszal még nem bírta el a terhet, de mostanra megerősödött, kiegyensúlyozottabb lett. Nagy az előnye, így idén az amúgy is hullámzóan teljesítő Debrecen sem érheti utol” – jelentette ki a korábbi kiváló csatár. Esterházy Márton reméli, idén nem csak a fehérvári szurkolók örülhetnek, szerinte a magyar válogatott odaérhet a második helyre az Európa-bajnokság selejtezőjében.

 

ESTERHÁZY MÁRTON TIPPJEI 2011-RE:
1. Ki nyeri a Premier League-et? Manchester United
2. Ki nyeri a Bundesligát? Borussia Dortmund
3. Ki nyeri a Serie A-t? AC Milan
4. Ki nyeri a La Ligát? FC Barcelona
5. Ki nyeri a labdarúgó Bajnokok Ligáját? FC Barcelona
6. Ki nyeri az Európa-ligát? -
7. Ki nyeri a labdarúgó NB I-et? Videoton
8. Ki lesz a Formula-1-es világbajnok? Fernando Alonso
9. Ki nyeri a Tour de France-t? -
10. Ki lesz az év végi férfi teniszvilágelső? Federert szeretném, de Nadal lesz
11. Ki lesz az év végi női teniszvilágelső? Wozniacki vagy Clijsters
12. Ki lesz az év legdrágábban klubot váltó futballistája? Fernando Torres
13. Lesz-e magyar csapat a labdarúgó Bajnokok Ligája főtábláján? Nem
14. Elhagyja az esztendőben Dzsudzsák Balázs a PSV-t? Igen
15. Dönt-e világcsúcsot az év folyamán Usain Bolt? Nem
16. Lesz-e magyar döntős a kézilabda Bajnokok Ligájában? Nem
17. Feljut-e az A-csoportba a magyar jégkorong-válogatott? Szeretném, de nem
18. Hányadik lesz Eb-selejtezős hatosában a magyar fociválogatott? 2.
19. Hány magyar sportoló kvalifikálja magát Londonra 2011 végéig? Remélem, minél több egyéni
20. Hány magyar vb-arany születik olimpiai sportágban 2011-ben? 10

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
"A Barca XXII. századi focit játszik!"
A SportHirado.hu szerkesztői már megtették tippjeiket, így most az események tevékeny alakítóin a sor, hogy jósoljanak a 2011-es sportévre. Harmadjára a vízilabda legendája, az olimpiai, világ- és kétszeres Európa-bajnok Csapó...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ferenczi: Biztos, hogy Dzsudzsák vált!
A SportHirado.hu szerkesztői már megtették tippjeiket, így most az események tevékeny alakítóin a sor, hogy jósoljanak a 2011-es sportévre. Másodjára a Vasas gólvágójára, Ferenczi Istvánra zúdítottuk kérdésözönün- ket. A 33...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Juhász Roland a Barca dicsőségét zengi
A SportHirado.hu szerkesztői már megtették tippjeiket, így most az események tevékeny alakítóin a sor, hogy jósoljanak a 2011-es sportévre. Elsőként az Anderlecht védelmének oszlopát, Juhász Rolandot hívtuk játékra. A magyar...
Tovább a teljes cikkhez »