"A Barca XXII. századi focit játszik!"

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 14. 16:46
A SportHirado.hu szerkesztői már megtették tippjeiket, így most az események tevékeny alakítóin a sor, hogy jósoljanak a 2011-es sportévre. Harmadjára a vízilabda legendája, az olimpiai, világ- és kétszeres Európa-bajnok Csapó Gáborra, minden sportok tudójára zúdítottuk kérdésözönünket. A legendás sportember szinte lubickolt a válaszadás közben, markáns és elgondolkodtató véleményekkel indokolta feleleteit.


 

A rendkívül népszerű Csapó Gábor nem is titkolja, imádja a futballt, élvezi, ha láthatja a sztárcsapatok mérkőzéseit. Úgy véli, Josep Guardiola Barcája minden ellenfélnél jobb, már XXII. századi futballt játszik. Ezért is nyeri meg hazája bajnokságát, noha a Real Madrid is különleges klasszist képvisel.

„Csak éppen az 1930-as évek futballját játssza, mindegy hány gólt kapunk, egyel biztosan többet szerzünk… Így nem lehet – jegyezte meg a pólós ikon. – A Bajnokok Ligájában azonban Mourinho lehet a különbség, valamit most is kiokoskodhat. Mint tavaly, amikor az Interrel mínusz háromról, ekkora volt a hátránya, is elbúcsúztatta a Barcelonát.”

A pólós ikon úgy véli, Sir Alex Fergusonnak fekszik az angol bajnokság, ezért lesz ismét aranyérmes a Manchester United. a Chelsea-t ugyanis hihetetlen sérüléshullám gátolja a jobb szereplésben. Németországban ugyan feltámad a Bayern, de a Dortmund jó csapat és nagy az előnye. Olaszországban picit visszaesett a futball, fizikailag és technikailag is, most nincs is igazán kiemelkedő együttes.

Csapó Gábor természetesen tökéletesen tisztában van a mostani futballpiaci törvényekkel és trendekkel, de elmondása szerint éppen ezért nem lehet megjósolni, kiért adnak idén a legtöbb pénzt. Szerinte felfoghatatlan összegek röpködnek a levegőben, de ezek már nem mutatnak igazi képet a futballisták tudásáról.

„A Manchester City éppen most igazolta, azt az Edin Dzekót, aki a tizedik olyan játékosa, akire azt mondják, hogy na már most ő aztán igazán kiemelkedő… Jelenleg nincs kiemelkedő futballista a piacon, nem úgy, mint nyolc-tíz éve. Akkor az öt legkeresettebb játékosból legalább három valóban a legjobbak közé tartozott, mint például Zidane vagy éppen Van Basten” – érvelt az olimpiai bajnok.

A kiváló sportember elárulta, nagy lelkesedéssel figyeli Dzsudzsák Balázst, akiért érdemes szurkolni. Reméli, a magyar válogatott sztárja elhagyja idén a PSV-t, rendelkezik azokkal a képességekke, amelyek révén jobb csapatban is megállná a helyét.

Csapó Gábor ismeri az Európa-ligát, de nincs igazán oda érte, mint a Formula-1-ért sem. A Tour de France-t imádja, csodálja a versenyeket, de …Úgy érzi, nem szabadna megengedni, hogy a versenyzők nap mint nap ilyen irdatlan teljesítményre törekedjenek, hiszen ez komoly kérdéseket vet fel a sportorvoslásban és a tiltott szerek használatában is. Azt is nehezen vette tudomásul, hogy tavaly Wimbledonban John Isner nem egészen huszonnégy órával azután pályára lépett, hogy a maratoninál is hosszabb csatát vívott Nicolas Mahut-vel.

CSAPÓ GÁBOR TIPPJEI 2011-RE:
1. Ki nyeri a Premier League-et? Manchester United
2. Ki nyeri a Bundesligát? Borussia Dortmund
3. Ki nyeri a Serie A-t? AC Milan
4. Ki nyeri a La Ligát? FC Barcelona
5. Ki nyeri a labdarúgó Bajnokok Ligáját? Real Madrid
6. Ki nyeri az Európa-ligát? -
7. Ki nyeri a labdarúgó NB I-et? Videoton
8. Ki lesz a Formula-1-es világbajnok? Lewis Hamilton
9. Ki nyeri a Tour de France-t? Új nyertes lesz
10. Ki lesz az év végi férfi teniszvilágelső? Roger Federer
11. Ki lesz az év végi női teniszvilágelső? Serena Williams
12. Ki lesz az év legdrágábban klubot váltó futballistája? -
13. Lesz-e magyar csapat a labdarúgó Bajnokok Ligája főtábláján? Nem
14. Elhagyja az esztendőben Dzsudzsák Balázs a PSV-t? Igen
15. Dönt-e világcsúcsot az év folyamán Usain Bolt? Nem
16. Lesz-e magyar döntős a kézilabda Bajnokok Ligájában? Nem
17. Feljut-e az A-csoportba a magyar jégkorong-válogatott? Nem
18. Hányadik lesz Eb-selejtezős hatosában a magyar fociválogatott? 3.
19. Hány magyar sportoló kvalifikálja magát Londonra 2011 végéig? 15 egyéni
20. Hány magyar vb-arany születik olimpiai sportágban 2011-ben? 4

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ferenczi: Biztos, hogy Dzsudzsák vált!
A SportHirado.hu szerkesztői már megtették tippjeiket, így most az események tevékeny alakítóin a sor, hogy jósoljanak a 2011-es sportévre. Másodjára a Vasas gólvágójára, Ferenczi Istvánra zúdítottuk kérdésözönün- ket. A 33...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Juhász Roland a Barca dicsőségét zengi
A SportHirado.hu szerkesztői már megtették tippjeiket, így most az események tevékeny alakítóin a sor, hogy jósoljanak a 2011-es sportévre. Elsőként az Anderlecht védelmének oszlopát, Juhász Rolandot hívtuk játékra. A magyar...
Tovább a teljes cikkhez »