A továbbjutás szélén a magyar fiatalok

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 24. 19:34
Megnyerte második mérkőzését az U17-es magyar labdarúgó-válogatott, miután 1-0-ra verte Szombathelyen Bosznia-Hercegovina együttesét, és ezzel a fiatalok nagyon közel kerültek a továbbjutáshoz. Zsivoczky Gyula tanítványai a 80. percben büntetőből szerezték meg a győzelmet jelentő találatot, így a Grúzia elleni döntetlen után már négy ponttal, a második helyen állnak csoportban.


 

U17, EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐK, 2. FORDULÓ:
BOSZNIA-HERCEGOVINA – MAGYARORSZÁG 0-1 (0-0)
Rohonci út, Szombathely 1000 néző. Vezette: Bogaciu (román)
MAGYARORSZÁG: Ambrusics Róbert - Kalász Milán (Kovács István, 74.), Ízing Martin, Otigba Kenneth, Farkas Márk - Kelemen Dávid, Nagy Armand - Skriba Máté (Magos Mátyás, 52.), Ponczók Csaba, Czár Richárd (Gyurján Bence, 46.) - Angyal Norbert. Szövetségi edző: Zsivoczky Gyula.
Gólszerző: Ponczók (80., 11-esből)

 

A magyar válogatott első meccsén egy - Jámbor László, az MLSZ fejlesztési igazgatója szerint – értékes döntetlent ért el Grúzia ellen. Zsivoczky Gyula, szövetségi edző úgy véli csapatának az első 20 percben mutatott teljesítményét kell megismételnie a bosnyákok ellen, ahhoz, hogy győzni tudjon.

 

A kvartett másik összecsapásán a cseh gárda második mérkőzését is megnyerte, ezúttal éppen a grúzokat felülmúlva 3-2-re. Így, Csehország tulajdonképpen már továbbjutónak érezheti magát. A második helyért a mieink Grúzia legjobbjaival kell, hogy megküzdjenek, ugyanis az Európa-szerte zajló kvalifikációs eseményekről az első 2-2 helyezettek jutnak a jövő tavasszal esedékes elitkörbe, ahol kialakul a németországi nyolcasdöntő mezőnye.

 

A szombathelyi mérkőzésen az első félidőben nem tudta érvényesíteni a papírformát fiatal csapatunk a csoport leggyengébb együttese ellen. Angyal Norberték közel voltak az újabb egálhoz, ám tíz perccel a meccs vége előtt a tizenhatoson belül buktatták Kovács Istvánt. A megítélt büntetőt Ponczók Csaba biztosan lőtte a kapu bal alsó sarkába.

 

A három pont megszerzésével a mieink már a második helyen állnak csoportjukban, két egységgel lemaradva a száz százalékos csehek mögött. Az utolsó csoportmérkőzésen éppen ellenük kell megszerezni a már biztos továbbjutást jelentő pontot, pontokat.