„A labdarúgás őrültje volt”

Szerző: CZOLétrehozva: 2012. március 2. 12:03
Nem csak a REAC, az egész magyar labdarúgás rengeteget vesztett Kutasi Róbert halálával – mondták a SportHirado.hu-nak korábbi munkatársai, akik egyaránt szavahihetőségét, megbízhatóságát emelték ki az egykori sportvezetőnek. A bundabotrány végzett vele, ami ellen már 1990-ben tenni akart.


 

„A REAC elnöksége mély fájdalommal tudatja azt az iszonyatos hírt, mely egyben számunkra felfoghatatlan is, klubunk igazgatója, Kutasi Róbert 2012. március 1-jén az értelmetlen halált választotta” – szól a péntek reggeli közlemény, amely felett Gyárfás Tamás sem tud napirendre térni.

A Sport plusz korábbi főszerkesztője, majd kiadója közel tíz évig dolgozott együtt Kutasival, és bár hónapok óta nem találkoztak, mérhetetlen fájdalom kerítette hatalmába.

„A foci őrültje volt. Eddig mindig pozitív értelemben használtam ezt a kifejezést vele kapcsolatban, sajnos most egy tragédia kapcsán kell beszélnem erről. Úgy hiszem, a labdarúgás, így az azt érintő bundabotrány sem ér annyit, hogy valaki emiatt eldobja az életét” – nyilatkozta a SportHirado.hu-nak.

Karádi Zoltán a Sport plusznál szintén majd’ egy évtizeden keresztül volt munkatársa az újságíróból lett korábbi sportvezetőnek, és először el sem akarta hinni, amikor közölték vele telefonon a borzasztó hírt. A kedves emlékeket azonban már senki sem veheti el.

„Rengeteg jó tulajdonsága volt, ha mégis egyet kellene kiemelni, akkor a szavahihetőség lenne az. Amit ígért, az úgy volt, és nemcsak a munkában, hanem a magánéletben is. Mindig lehetett rá számítani. A REAC-ot a semmiből építette fel, gyermekeként tekintett rá, ezért sem tudta megemészteni, amikor kedden kirobbant a bundabotrány a klubnál. Isten nyugosztaljon, Robi!”

Kisteleki István a Magyar Labdarúgó-szövetség elnökeként éveken keresztül heti kétszer-háromszor találkozott Kutasival. Portálunktól értesült a tragédiáról.

„Hirtelen azt sem tudom, mit mondjak. Nagyon lesújt, szóhoz is alig jutok. Robival sok kérdésben nem értettünk egyet az MLSZ-ben, de mindig nagyra becsültem az elkötelezettségét. Hihetetlenül aktív szerepet vállalt a szövetség munkájában, a futball volt a mindene. Mostanában csak ritkán futottunk össze, akkor viszont jót beszélgettünk. Nagyon sok ilyen emberre lenne szükség a magyar labdarúgásban" – zárta szavait a hallhatóan megrendült egykori sportvezető.

A 48 éves korában elhunyt klubigazgató utolsó nyilatkozatát csütörtök délután tette a Nemzeti Sportnak. Utólag még keserűbb elolvasni ezeket a szavakat.

„Vége az életemnek. Amiért harcoltam, mind semmivé vált, abban a klubban gyűrt maga alá a mocsok, amelyért dolgoztam, azok az emberek tettek tönkre, akikben megbíztam. Csúzlival lövöldöztem az aknavetőkre, s belátom, vereséget szenvedtem" – mondta annak kapcsán, hogy kedden őrizetbe vettek hat egykori és jelenlegi REAC-játékost, akik közül ketten a válogatottban is szerepeltek.

Mint említettük, korábban sportújságíróként a Sport plusznál ténykedett, melynek munkatársaként 1990-ben inkognitóban kísérletet tett egy kollégájával arra, hogy megvesztegesse a már kiesett Csepel kapusát. A próbabundáról még a játékos megkeresése előtt értesítették az MLSZ-t és a két érintett klubot, a lap ellen mégis etikai vizsgálat indult, amelynek elmarasztalás lett a vége.

Kutasi egy tizenhat emeletes toronyház tetejéről ugrott le az Index értesülése szerint. „A tizenhatodik emeletig felvisz a lift, letette a telefonját és a kabátját a folyosón, ketten is próbálták győzködni, de nem lehetett visszatartani. Kiment a rácsos ajtón, és levetette magát. Csütörtök délután négy körül történt az eset" – tudta meg a portál egy szemtanútól.


KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Öngyilkos lett a REAC klubigazgatója
Csütörtökön öngyilkosságot követett el Kutasi Róbert, a REAC klubigazgatója a bundabotrány hatására omlott össze. A szomorú hírt a másodosztályú csapat hivatalos honlapján közölte. ...
Tovább a teljes cikkhez »


Címkék: kutasi_robert