Öngyilkos lett a REAC klubigazgatója

Szerző: SHLétrehozva: 2012. március 2. 09:11
Csütörtökön öngyilkosságot követett el Kutasi Róbert, a REAC klubigazgatója a bundabotrány hatására omlott össze. A szomorú hírt a másodosztályú csapat hivatalos honlapján közölte.


 

„Tisztelt Sportbarátaink!

A REAC elnöksége mély fájdalommal tudatja azt az iszonyatos hírt, mely egyben számunkra felfoghatatlan is, klubunk igazgatója, KUTASI RÓBERT 2012. március 1-jén az értelmetlen halált választotta.

Az űr, melyet maga után hagyott, soha nem pótolható. A REAC KUTASI RÓBERT Klubigazgatót saját halottjának tekinti!

Mindannyian osztozunk a család mély gyászában!

a REAC Elnöksége”

A rákospalotai együttes hat korábbi, illetve jelenlegi labdarúgóját kedden vették őrizetbe, fogadási csalás vádjával. A sportvezetője teljesen összeomlott, a Nemzeti Sportnak tette utolsó nyilatkozatát.

„Vége az életemnek – mondta csütörtök délután a sportnapilapnak az összetört Kutasi Róbert. – Amiért harcoltam, mind semmivé vált, abban a klubban gyűrt maga alá a mocsok, amelyért dolgoztam, azok az emberek tettek tönkre, akikben megbíztam. Csúzlival lövöldöztem az aknavetőkre, s belátom, vereséget szenvedtem."  

Kutasi Róbert 48 évet élt.

 

Gyárfás Tamás, a Sport plusz alapító főszerkesztője:
„Több mint tíz évig napi munkakapcsolatban álltunk, és bár mintegy fél éve nem találkoztunk, felfoghatatlan számomra, ami történt. A foci őrültje volt. Eddig mindig pozitív értelemben használtam ezt a kifejezést vele kapcsolatban, sajnos most egy tragédia kapcsán kell beszélnem erről. Úgy hiszem, a labdarúgás, így az azt érintő bundabotrány sem ér annyit, hogy valaki emiatt eldobja az életét."

 

Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó-szövetség korábbi elnöke:
"Önöktől tudtam meg a hírt, hirtelen azt sem tudom, mit mondjak. Nagyon lesújt, szóhoz is alig jutok. Robival sok kérdésben nem értettünk egyet az MLSZ-ben, de mindig nagyra becsültem az elkötelezettségét. Hihetetlenül aktív szerepet vállalt a szövetség munkájában, a futball volt a mindene. Hetente két-három alkalommal találkoztunk, de mióta távoztam az elnöki posztról, csak ritkán futottunk össze - akkor viszont jót beszélgettünk. Nagyon sok ilyen emberre lenne szükség a magyar labdarúgásban" - zárta szavait a hallhatóan megrendült egykori sportvezető.

 

Karádi Zoltán, a Sport plusz munkatársa:
„Tíz éven keresztül dolgoztunk egy szerkesztőségben, kizárólag jó szívvel tudok visszaemlékezni rá. Rengeteg jó tulajdonsága volt, ha mégis egyet kellene kiemelni, akkor a szavahihetőség lenne az. Amit ígért, az úgy volt, és nemcsak a munkában, hanem a magánéletben is. Mindig lehetett rá számítani. A REAC-ot a semmiből építette fel, gyermekeként tekintett rá, ezért sem tudta megemészteni, amikor kedden kirobbant a bundabotrány a klubnál. Isten nyugosztaljon, Robi!"
Címkék: kutasi_robert