A Chelsea útja a döntőig

Szerző: SHLétrehozva: 2012. április 26. 17:20
Szerda késő este kialakult a Bajnokok Ligája döntőjének párosítása, a Bayern München és a Chelsea játssza a május 19-i finálét az Allianz Arenában. Összeállításainkban végigjárjuk a két csapat útját a csúcsmeccsig, a bajorok után most a londoniak mérkőzéseit vesszük górcső alá. A csoportból is alig mentek tovább, aranyérem lehet belőle.


 

CSOPORTKÖR

Hatalmas szenvedések árán jutott csak tovább a Chelsea az E jelű kvartettből, még a lesajnált Genk ellen is megizzadt Belgiumban. A Kékek a Stamford Bridge-től távol amúgy is rogyadoztak, hiszen nemcsak Tőzsér Dániel és Köteles László csapata ellen, hanem Valenciában is 1-1-re végeztek, Leverkusenben pedig egyenesen kikaptak, előnyből, az utolsó percben beszedett góllal. Az utolsó játéknapon élet-halál harcot vívtak a Denevérekkel, és mivel a Leverkusen két pontot elhullajtott, a négyes élén zárt. Hogy ez mekkora jelentőséggel bírt, azt az is bizonyítja, hogy a németek a Barcelonával meccseltek így a 16 között, míg az akkor még André Villas-Boas irányította angolok az olasz bronzérmes Napolit kapták.  

Chelsea-Bayer Leverkusen 2-0 (D. Luiz 67., Mata 90+2.)
Valencia-Chelsea 1-1 (Soldado 87. - 11-esből, ill. Lampard 56.)
Chelsea-Genk 5-0 (Meireles 8., Torres 11., 27., Ivanovics 42., Kalou 72.)
Genk-Chelsea 1-1 (Vossen 61., ill. Ramires 26.)
Bayer Leverkusen-Chelsea 2-1 (Derdiyok 73., Friedrich 90., ill. Drogba 48.)
Chelsea-Valencia 3-0 (Drogba 3., 76., Ramires 22.)

AZ E-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE:
1. Chelsea 6 3 2 1 13 4 9 11
2. Bayer Leverkusen 6 3 1 2 8 8 0 10
3. Valencia CF 6 2 2 2 12 7 5 8
4. Racing Genk 6 0 3 3 2 16 -14 3

NYOLCADDÖNTŐ

Álomszerűen kezdődött a nápolyi első meccs, rémálomként ért véget. Juan Mata találatával a Kékek kerültek előnybe, utána viszont turbófokozatra kapcsoltak a déliek, és jóval nagyobb különbséggel is megszórhatták volna a nagynevű riválist. A második összecsapáson már nem AVB, hanem Roberto Di Matteo ült a kispadon, az élet pedig igazolta a döntés helyességét. Lampard büntetőjével előbb hosszabbítást harcoltak ki a londoniak, majd az előrehúzódó Braniszlav Ivanovics pontos befejezésével a továbbjutást is kibrusztolták.

Napoli-Chelsea 3-1 (Lavezzi 38., 65., Cavani 45+2., ill. Mata 27.)
Chelsea-Napoli 4-1 (Drogba 28., Terry 47., Lampard 75. - 11-esből, Ivanovics 105., ill. Inler 55.)


NEGYEDDÖNTŐ

A Chelsea kettős győzelemmel ugrotta át a Benfica képezte akadályt, de ha közelebbről megnézzük a két meccset, közel sem volt ennyire egyértelmű a fölénye, sőt! A lisszaboniaknak 0-0-nál tizenegyest kellett volna hogy rúgjanak az első meccsen, ehhez képest egy kontrával a defenzív Kékek győztek. A visszavágón Maxi Pereirát már a 40. percben kiszórta a játékvezető, a vendégek ennek ellenére egyenlítettek a hajrában, és kapujukhoz szegezték a briteket. Az utolsó szó azonban a hazaiaké volt, Raul Meireles a ráadásban biztossá tette: lesz angol csapat a legjobb négy között.

Benfica-Chelsea 0-1 (Kalou 75.)
Chelsea-Benfica 2-1 (Lampard 21. - 11-esből, Meireles 90+3., ill. García 85.)


ELŐDÖNTŐ

A Barcelona „agyonnyerhette” volna a párharcot, ehelyett kiesett. A Stamford Bridge-en huszonnégy helyzetet puskázott el, míg odahaza 1-0-nál kiállította a bíró John Terryt, majd Andrés Iniesta 2-0-ra módosította az eredményt. Hogy az angolokban van tartás, azt tanúsítja, hogy Ramires még a szünet előtt szépített, és azt követően is továbbjutásra álltak, hogy Lionel Messi büntetőt rúghatott – a felsőlécre. A Kékek levegőhöz sem jutottak, de – szokás szerint a hosszabbítás perceiben – Fernando Torres meglógott, és bevitte a kegyelemdöfést a katalánoknak. A londoniak amiatt ugyanakkor kesereghetnek, hogy eltiltás miatt John Terry, Ramires, Braniszlav Ivanovics és Raul Meireles is hiányzik majd a müncheni döntőből, amelynek a fogadóirodák szerint szuperfavoritja lesz a Bayern. A bukik persze a Barca ellen is leírták Di Matteo legényeit…

Chelsea-Barcelona 1-0 (Drogba 45+2.)
Barcelona-Chelsea 2-2 (Busquets 35., Iniesta 43., ill. Ramires 45+1., Torres 90+2.)

A CHELSEA BL-SZEZONJÁNAK LEGJEI:

Legtöbb...

...gól: Didier Drogba (5)

...gólpassz: Fernando Torres (4)

...kaput eltalált lövés: Fernando Torres (10)

...les: Didier Drogba (9)

...piros lap: John Terry (1)

...sárga lap: Raul Meireles (5)

...elkövetett szabálytalanság: Raul Meireles (17)

...elszenvedett szabálytalanság: Florent Malouda (14)

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Bayern München útja a döntőig
Szerda késő este kialakult a Bajnokok Ligája döntőjének párosítása, a Bayern München és a Chelsea játssza a május 19-i finálét az Allianz Arenában. Összeállításainkban végigjárjuk a két csapat útját a csúcsmeccsig, először a...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: Chelsea