A Bayern München útja a döntőig

Szerző: SHLétrehozva: 2012. április 26. 13:32
Szerda késő este kialakult a Bajnokok Ligája döntőjének párosítása, a Bayern München és a Chelsea játssza a május 19-i finálét az Allianz Arenában. Összeállításainkban végigjárjuk a két csapat útját a csúcsmeccsig, először a bajorok mérkőzéseit vesszük górcső alá. A selejtezőből indultak, és a lehető legmesszebb jutottak.


 

SELEJTEZŐ

A Bayern csak harmadikként végzett tavasszal a Bundesligában, így selejtezőt kellett játszania, hogy egyáltalán a csoportkörben megméresse magát. A sorsolás (ekkor még) kedvezett a bőrnadrágosoknak, a Zürichet illett oda-vissza verni a rájátszásban – nem is csúszott porszem a gépezetbe. A két együttes nem volt egy súlycsoportban, a második találkozó helyenként sörmeccsre hajazott.

Bayern München-Zürich 2-0 (Schweinsteiger 8., Robben 72.)
Zürich-Bayern München 0-1 (Gomez 7.)


CSOPORTKÖR
Villarreal-Bayern München 0-2 (Kroos 7., Rafinha 76.)
Bayern München-Manchester City 2-0 (Gomez 38., 45+1.)
Napoli-Bayern München 1-1 (Badstuber 39. - öngól, ill. Kroos 2.)
Bayern München-Napoli 3-2 (Gomez 17., 23., 42., ill. Fernández 45., 79.)
Bayern München-Villarreal 3-1 (Ribéry 3., 69., Gomez 24., ill. De Guzmán 50.)
Manchester City-Bayern München 2-0 (Silva 36., Y. Touré 52.)

A bajorokat „halálcsoportba” sorsolták Monte-Carlóban, a vizsgán azonban kitűnően teljesítettek, és az első helyen jutottak tovább. Az első öt körben mindössze egy döntetlen csúszott be, Nápolyban, az Allianz Arenában viszont nem ismertek könyörületet, igaz, az olaszok ellen háromgólos vezetés után is izgulni kellett. A Man. Cityt megszégyenítve küldték haza, de az összecsapás elsősorban arról marad emlékezetes, hogy Carlos Tévez nem volt hajlandó csereként pályára lépni, amivel több hónapos huzavona vette kezdetét. Az utolsó játéknap már nem osztott, nem szorzott, a tartalékoló Bayern veresége mit sem változtatott a végső sorrenden.

AZ A-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE:
1. Bayern München 6 4 1 1 11 6 5 13
2. Napoli 6 3 2 1 10 6 4 11
3. Manchester City 6 3 1 2 9 6 3 10
4. Villarreal CF 6 0 0 6 2 14 -12 0

NYOLCADDÖNTŐ

A német rekordbajnok egy svájci csapatot már búcsúztatott a rájátszásban, a nyolcaddöntőben egy újabbra mért csapást. Pedig az első meccsen még semmi sem klappolt, és egy kései találattal hátrányból várta a visszavágót. A játékosok nehezen viselték a vereséget, Holger Badstuber és Thomas Müller egymásnak esett a találkozó után. Münchenben viszont minden a helyére került, Mario Gomez négy góljával szinte egymaga mészárolta le a bázelieket, Arjen Robben aktív közreműködésével.

Basel-Bayern München 1-0 (Stocker 86.)
Bayern München-Basel 7-0 (Robben 11., 81., Müller 42., Gomez 44., 50., 61., 67.)


NEGYEDDÖNTŐ

Fortuna a nyolcaddöntő után ismét kézen ragadta a bajorokat, a Ligue 1-ben csak vergődő Marseille ha nem is játszott alárendelt szerepet, de a továbbjutás kérdésébe egyáltalán nem tudott beleszólni. A franciaországi meccset (hogy, hogy nem) Gomez és Robben nyerte meg a piros-fehéreknek, a második meccsen már több kulcsjátékosát, így a Vélodrome-ban gólt szerző ászait is pihentethette Jupp Heynckes. Ivica Olic igencsak meghálálta a bizalmat, a horvát beugró duplával csapott oda az OM-nek.

Marseille-Bayern München 0-2 (Gomez 44., Robben 69.)
Bayern München-Marseille 2-0 (Olic 13., 37.)


ELŐDÖNTŐ

A Basel és a Marseille könnyű préda volt a Bayernnek, a négy között viszont igazi nagyhal akadt a horgára. A Madridot (a Barcelonával egyetemben) szeptember óta toronymagas esélyesként emlegették, aztán tessék! Az első meccsen kétség sem férhetett hozzá, melyik csapat az úr a pályán, és azt követően, hogy a németek öt meccsre való helyzetet elpuskáztak, Ribéry után Gomez is villant, az utolsó percben. Később kiszivárgott, a félidőben Ribéry lekevert egy pofont Robbennek, de a közjáték nem zavarta meg a csapatot. A Bernabéuban már 14 perc után 2-0-ra ellépett a Madrid, a müncheniek azonban sokadszorra igazolták a linekeri tézist: a futballt huszonketten játsszák, és mindig a németek nyernek. A duplázó Ronaldo mellett Kaká és Sergio Ramos is büntetőt rontott a párbajban, így Toni Kroos és Philipp Lahm tévesztésének nem lett súlyos következménye. A Bayern odahaza döntőt játszik május 19-én a Chelsea-vel!

Bayern München-Real Madrid 2-1 (Ribéry 17., Gomez 90., ill. Özil 53.)
Real Madrid-Bayern München 2-1 (Ronaldo 6., 14. - előbbit 11-esből, ill. Robben 27. - 11-esből)

A BAYERN MÜNCHENI BL-SZEZONJÁNAK LEGJEI:

Legtöbb...

...gól: Mario Gomez (12)

...gólpassz: Franck Ribéry (5)

...kaput eltalált lövés: Mario Gomez (29)

...les: Mario Gomez (10)

...piros lap: Holger Badstuber (1)

...sárga lap: Holger Badstuber (5)

...elkövetett szabálytalanság: Luiz Gustavo (27)

...elszenvedett szabálytalanság: Franck Ribéry (42)

Címkék: Bayern München