5letes játékkal döntős a Man United

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 18. 13:17
A papírformának megfelelően a Manchester United jutott másodikként a klub-világbajnokság döntőjébe, miután 5-3-ra legyőzte a Gamba Oszakát. A Bajnokok Ligája címvédője vasárnap a Libertadores-kupa győztes ecuadori Quitóval találkozik a fináléban. Wayne Rooney és Cristiano Ronaldo is kitett magáért Jokohamában, már 5-1-re is vezettek "a vörös ördögök", a végére elkényelmesedtek az angolok, szépen búcsúztak a hazaiak.


Szerdán a Libertadores-kupa idei ecuadori győztese, a Quito került elsőként a fináléba, csütörtökön pedig már a nagy esélyes Manchester United, valamint a hazai közönség előtt szereplő Gamba Oszaka csapott össze. A papírforma egyértelműen a Bajnokok Ligája-címvédő angol együttes továbbjutását ígérte, a helyi közönség is nagy érdeklődéssel várta Sir Alex Ferguson csapatának fellépését.

 

A második elődöntő élénk iramban kezdődött, a japán gárda egyáltalán nem tűnt megszeppentnek. A Gamba futballistái igyekeztek felvenni a tempót, gyors ellentámadásokkal igyekeztek megzavarni a „vörös ördögöket”. A Man United sem fogta vissza magát, így jó színvonalú összecsapást követhettünk figyelemmel.

 

Az első igazán nagy helyzetre a 13. percig kellett várni, ekkor Bando futott el a bal oldalon, életerős löketét Van der Sar bravúrral ütötte ki. A Gamba ziccerére nagy nyomással válaszoltak a manchesteriek, mindkét szélről hevesen támadtak. A friss Aranylabdás Cristiano Ronaldo nem fukarkodott a trükkökkel, de jó ideig eredménytelenül.

 

A 27. percben a portugál szélső lövését Jamagucsi kétségbeesetten mentette szögletre. Giggs jobb oldali beadására Vidics tökéletesen érkezett, 6 méterről bólintott a hálóba (1-0). A vezetés megnyugtatta a Unitedet, egyre nagyobb fölénybe került.

 

Az oszakai csapat mindent megtett a tudáskülönbség csökkentéséért, de a próbálkozás hiábavaló volt. A „vörös ördögök” magabiztosan irányítottak, majd a szünet előtt növelték is előnyüket. Ismét Giggs ívelt be szögletet, ezúttal Cristiano Ronaldo érkezett pontosan és fejelt a kapuba (2-0).

 

A jelentős különbség ellenére a szünet után is elszántan küzdött a Gamba, igaz nagy helyzetet sokáig nem alakított ki. A 64. percben aztán felhördült a közönség, Endo 19 méteres szabadrúgását a manchesteri kapus elképesztő bravúrral ütötte ki, Bando 13 méteres ismétlése kevéssel a keresztléc felett suhant el.

 

Elkényelmesedett angol együttes. A 74. percben egy szép támadás végén Jamazaki 16 méterről lőtt a bal alsó sarokba (2-1). Sokáig nem örülhettek a japának, egy perccel később Fletcher emelésével a pillanatokkal korábban csereként pályára lépő Rooney lépett ki, majd 12 méterről volt eredményes (3-1).

 

A 78. percben ismét villant a Man United, Evra középre emelt és Fletcher szép mozdulattal bólintott a hálóba (4-1). Hamarosan jött az újabb manchesteri csapás: a 79. percben ismét Rooney volt eredményes (5-1).

 

A 84. percben Neville kezéhez ért a labda a 16-oson belül: Endo a jobb alsó sarokba lőtt (5-2). A 91. percben tovább csökkent a különbség: Hasimoto találta a kapuba (5-3).

 

KLUB-VILÁGBAJNOKSÁG, JAPÁN
ELŐDÖNTŐ:
Manchester United (angol)-Gamba Oszaka (japán) 5-3 (2-0)
g: Vidics (28.), Ronaldo (45.), Rooney (75., 79.), Fletcher (78.), illetve Jamazaki (74.), Endo (85., 11-esből), Hasimoto (90.)
AZ 5. HELYÉRT:
Adelaide United (ausztrál) - al-Ahli (egyiptomi) 1-0 (1-0) g: Cristiano (7.)