Szerbiából jött és Pakson ment a mennybe

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 20. 14:21
Dzunics Braniszlav ugyan csak az idény közben vette át az Atomerőmű irányítását, ám mégis bajnoki címig vezette az akkor belső viharoktól sem mentes és rossz formában lévő paksiakat. Valószínűleg ennek is köszönhette a szerbiai származású szakember, hogy őt választották a férfi szakág legjobb edzőjének. Az idény elején a kaposváriakat irányító tréner honlapunknak elmondta, elégedett az elmúlt idénnyel és reméli, együttese – Gulyás Róberttel a fedélzeten – a következő évadban is ott lesz a legjobbak között.


Játékosként a magyar NB I legjobb védői közé tartozott, és a nemrég befejeződött szezont követően edzőként is a legszűkebben vett élvonal tagja lett. A 44 éves szerb származású, de magyar útlevéllel is rendelkező Dzunics Braniszlav korábban edzette a Dombóvárt is, ám a tolnaiakat tavaly nyáron otthagyta a Kaposvár kedvéért.

„Egy remek együttestől jöttem el, amelyben nagyon jó hangulat uralkodott. Jó passzban voltak a srácok. Úgy indultunk, hogy külső nehézségekkel is meg kellett küzdenünk, a játékosoknak köszönhetően viszont sikerült igazi csapatként játszanunk” – emlékezett vissza a tavaly őszi időszakra Dzunics.

Pakson már egészen más körülmények fogadták a szakembert, amikor a télen átvette az ASE-t. Más keret, más célok.

„Egy pocsék formában, rossz passzban lévő együttest kaptam, ám szerencsére az egyéb dolgok jól működtek. A játékosállományban is nagy különbségek voltak, hiszen mostani csapatom kerete jóval erősebb, mint amilyen Kaposváron volt. Az eredeti cél a négybe kerülés volt, amelyet szerencsére sikerült túlteljesítenünk.”

A magyar férfi válogatott másodedzőjeként is dolgozó tréner nem szeretett volna egy játékost sem külön kiemelni tanítványai közül, mondván mindenki odatette magát és megharcolt a helyéért. No, meg a bajnoki címért.

Dzunics Braniszlav elárulta, valószínűleg nem kell majd megküzdeniük azzal a problémával, hogy egyszerre minimum három fronton is helytálljanak majd  (bajnokság, honi- és nemzetközi kupa).

„A pénzügyi helyzetünk valamelyest változott, kisebb költségvetésből fogunk dolgozni. Így várhatóan nem tudunk majd kilépni a nemzetközi porondra, amit nagyon sajnálok. Persze, itthon mindent megteszünk majd a sikeres szereplésért. Pakson minimális cél a négybe kerülés. Hogy ennél is lesz-e feljebb, az sok mindentől függ. Nagyon remélem, hogy számításba vehetem majd Gulyás Róbertet, akinek sérülések nehezítik a mindennapjait. De ő és Mészáros Zalán olyan kulcsemberek, akikre bármikor számíthatok. Főként Robi játéka a domináns, így bízom a visszatérésében.”

Ha visszatér, a válogatott klasszisnak biztos akadnak majd minőségi társai. A története negyedik bajnoki címét nyerő Atomerőmű ugyanis már két – a nemzeti csapat keretében is számításba vett – játékost igazolt. Horváth Ákos, a Kecskemét csapatkapitánya és Körtélyesi Gergő, a Sopron tehetsége ugyanis már biztos, hogy náluk kezdi meg a felkészülést a következő idényben.

„Összességében elégedett vagyok az elmúlt szezonnal. Hiszen mindkét csapatomnál sikerült egy olyan együttes összehozni, amely valódi közösségként küzdött, harcolt. Amit külön kiemelnék és aminek nagyon örülök, hogy sikerült a játékosaimmal jó kapcsolatot teremtenem, ami nagyon fontos” – zárta a beszélgetést a szakember, aki hozzátette, hogy várhatóan augusztus 10-én kezdik majd meg a felkészülést.