Miért hazudott Rátgéber László?

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 27. 18:57
Rátgéber László a magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, a Szpartak Moszkva vezetőedzője megvádolta a magyar szövetséget, mondván az nem nyújtott segítő kezet a Sopronnak, hogy a Final Fourba jutott együttes Budapesten rendezhesse a legrangosabb európai klubtorna döntőjét. Berényi János elnök értetlenül fogadta a kijelentést, elmondása szerint nem is beszéltek erről Rátgéberrel, aki tudomása szerint mást sem keresett meg a szövetségből az ötletével.


Minden jel arra utal, Rátgéber László nem mondott igazat. A magyar válogatott szövetségi kapitánya, valamint a Sopronhoz hasonlóan a Final Fourba bekerült Szpartak Moszkva edzője azt nyilatkozta, hogy jó lenne, ha a magyar főváros rendezné az Euroliga négyesdöntőt, de a szövetség nem támogatta ötletét, ezért valószínűleg a Salamanca hozhatja tető alá az április 3. és 5. közötti finálét.

Berényi János, a kosárlabdaszövetség elnöke mérgesen fogadta a hírt és minden alapot nélkülözőnek minősítette a vádaskodást.

„Amennyiben valóban ezt nyilatkozta Rátgéber László, nem értem, miért tette" – értetlenkedett Berényi. – A kapitány sem velem, sem mással nem beszélt erről, szóval fogalmam sincs, mire alapozza mondandóját. Egyébként is a csapatok dolga, hogy jelentkezzenek. Ez a versengés a pályán és azon kívül is a klubokról szól, nem szövetségi ügy. Ha az lett volna, a magunk módján nyilvánvalóan segítünk és minden szinten támogatjuk a magyar rendezést. Sajnos semmi realitása nem volt egy magyar helyszínnek. Amúgy sem hiszem, hogy a vezetőedző a Szpartak Moszkva nevében a budapesti helyszínt választhatná, támogathatná.”

Az elnök hozzátette, a jelentkezési procedura egy 250 ezer eurós kikiáltási árról indul. Erre kell rálicitálni, már aki komolyan gondolja a rendezést. A legfrissebb hírek szerint a Salamanca és a Jekatyerinburg verseng mindezért, állítólag jelen pillanatban 500 ezer eurónál járnak a riválisok.

„A Sopron anyagi háttere nem teszi lehetővé, hogy ilyen dolgokra ekkora összeget fordítson – folytatta Berényi János. – Azt hiszem, ez csak valami rossz hangulatkeltés, amire viszont nem szolgáltunk rá. Nagyon szeretném tudni, vajon mi volt a célja Rátgéber Lászlónak, aki egyben a szövetségünk megbecsült alkalmazottja!

Török Zoltán, a soproniak ügyvezetője lapunknak korábban azt mondta, sajnos nem állt módjukban a városban megrendezni a szuperdöntőt. Indoklása szerint egyrészt a financiális feltételek nem adottak ehhez, másrészt a csarnokunk sem alkalmas rá.

 

Rátgéber László felborzolta a kedélyeket (fotó: SH Sopron)