Vendégül láthattuk volna az elitet

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 26. 15:28
Az MKB Euroleasing Sopron a Bourges Basket csapatán túljutva, története során először bejutott az Euroliga négyes döntőjébe, ahol azzal a Halcon Avenidával csatázik majd, amely a MiZo Pécs 2010-et ütötte ki. Utóbbi részlet azért is nagyon fontos, mert abban az esetben, ha a baranyai együttes továbbjut, valós esély lett volna arra, hogy hazánkban rendezzék meg a Final Fourt. A soproniak ügyvezetője, Török Zoltán a SportHirado.hu-nak elmondta, szerinte jelenleg körülbelül az elvárt költségvetés fele állna rendelkezésre.



- A pécsieket kiütő Salamancát kapták ellenfélnek a Final Fourban. Mennyi esélyük lehet a "megtorlásra"?

- Úgy gondolom, hogy ezen a szinten már nincsen könnyű ellenfél. A korábbi mérkőzéseiket látva egyértelmű, hogy hazai pályán rettenetesen erősek, viszont a saját parkettünkön mi is megverhetünk bárkit. Ezt korábban többször is bizonyítottuk. Ami miatt nagy hátrányban lehetünk, azt éppen Rózsa Gábortól, a Pécs ügyvezetőjétől hallottam. Ugyanis azt tapasztalták, hogy Salamancában erősen lejt a pálya…

- Ezt azonban még elkerülhetik, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy Spanyolországban lesz a finálé.

- Igen, persze. Ezért reménykedünk benne, hogy nem Salamancában, hanem Oroszországban játszhatunk majd. A semleges környezet nagyban megkönnyítené a dolgunkat.

- Kapnak segítséget a pécsiektől a Halcon Avenida feltérképezésében?

- Szerencsére az utóbbi időben nagyon jó kapcsolat alakult ki a két csapat között. Ez elsősorban a két edző, Fűzy Ákos és Székely Norbert remek viszonyának köszönhető. Ákos még a sorsolás előtt, kérés nélkül postázta nekünk a Salamanca meccseit DVD-n. Sőt, nemcsak a saját mérkőzéseikről, hanem a spanyolok összes találkozójáról kaptunk felvételeket. Így nem kell külön a FIBA-hoz (Nemzetközi Kosárlabda-szövetség – szerk.) fordulnunk ezügyben. Lényegében az edzőnk tálcán kapta a segítséget.

- Akár két magyar csapat is szerepelhetne egy Magyarországon rendezett Final Fourban...

- Igen. Sajnos nem volt módunkban megrendezni Sopronban a döntőt. Egyrészt a financiális feltételek nem adottak, másrészt a csarnokunk sem alkalmas rá. Ennek ellenére tettünk egy kört az önkormányzatnál. De így is csak a költségvetés fele állna rendelkezésünkre. Úgy terveztük, hogy a teremgondokat úgy oldjuk meg, hogy Veszprémbe visszük a finálét. Így ezzel nem lett volna probléma.

- Mekkora összegre lenne szükség a megrendezéshez?

- Körülbelül 100-120 millió forint, amelynek, ahogy az előbb említettem, nagyjából a fele áll rendelkezésünkre. Akkor lett volna esély a hazai rendezésre, ha a Pécs továbbjut. Akkor a két egyesület összefogva megrendezhette volna a döntőt. Ám a MiZo kiesésével erről már kár is beszélni.