Már az ajtón kopogtat az új kapitány

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 11. 20:30
Székely Norbertnek jó esélye van arra, hogy ő irányítsa a jövőben a női kosárlabda-válogatottat. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöksége ugyanis a Sopron vezetőedzőjét kérte fel, hogy legyen a szerződése lejártával távozó Rátgéber László utódja. A fiatal, tehetséges szakember honlapunknak elmondta, nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy a jelöltek között van, ám hozzátette, nagyon az elején tart még az ügy.


"Még korai egy kicsit" - reagált azonnal gratulációnkra a négy nappal a harminchatodik születésnapja előtt járó tréner, aki utánpótlás szinten már több meghatározó sikert is elért a korosztályos válogatottakkal.

"Ambivalens érzések kavarognak bennem. Hatalmas megtiszteltetés és egyben óriási kihívás is ez egyben. Azt hiszem, hazánkban bármelyik sportágban is merüljön fel az ember neve szövetségi kapitányként, az nagy elismerés. Másrészről viszont kicsit tartok is a nem mindig tisztázott viszonyoktól. Ráadásul akárhogy is nézzük, ezen a poszton csak bukni lehet itthon. No, de ettől függetlenül azt hiszem, nem gondolkodom majd sokáig, ha arra kerülne a sor, hogy már csak az aláírások hiányoznak a papírokról. Ha felkérnek és minden részlet tisztázott, ez nem is lehet kérdés."

Székely Norbert a játékosokat illetően elmondta, a jelenlegi válogatott szinte összes tagja dolgozott a keze alatt korábban a korosztályos csapatokban.

"Szinte mindenkit jól ismerek azok közül, akik most szóba jöhetnek. Azon viszont még nem gondolkoztam, hogy összeegyeztethető-e ez a munka a soproni edzősködéssel. Elsősorban azért nem, mert a válogatott főként nyári program, szóval azt hiszem, igen a válasz. Egyébként is, még nagyon az elején vagyunk mindennek és sok a ha. Egyelőre csak jelölt vagyok, ami már magában is nagy megtiszteltetés" - zárta mondandóját a szakember.