Légiósaink jobbak voltak a válogatottnál

Szerző: shLétrehozva: 2010. március 14. 20:25
Tízpontos győzelmet aratott a hazánkban játszó légiósokból álló együttes a magyar férfi kosárlabda-válogatott ellen az idei All Star-gálán. A Sportmax Hegyvidékben rendezett összecsapáson nem felejtettek el megemlékezni az elmúlt év végén tragikus körülmények között elhunyt Horváth Zoltánról sem, no és persze a zsákoló művészek mutatványai sem maradhattak el.


Több meghatározó játékos is hiányzott Mészáros Lajos együtteséből. A sérült csapatkapitány, Németh István mellett Báder Márton és spanyolországi elfoglaltságai miatt Lóránt Péter sem léphetett pályára a budai gálán. No, meg Horváth Zoltán se. A Falco decemberben, tragikus autóbalesetben elhunyt játékosának is szenteltek néhány percet a rendezők. 

A főszereplők kitettek magukért, látványosabbnál látványosabb kosarakat szereztek. Az első negyedben még az utóbbi időben jelentősen megfiatalodott magyar válogatott vitte a prímet, ám Charles Brooks vezetésével a második tíz percre már a légióshadnál volt az előny. A második félidő két szoros negyedet hozott, ám Fodor Mártonék már nem tudták ledolgozni hátrányukat. 

A mérkőzés legértékesebb játékosa (MVP-je) a zalaegerszegi Calvin Watson lett, aki 29 pontjával egyben a meccs legeredményesebbje is volt. A legjobb magyar kosarasnak az Albacomp fiatal zsenijét, Hanga Ádámot választották.

ALL STAR-GÁLA:
Magyarország–Légiósválogatott 116–126 (38–31, 14–31, 31–32, 33–32)