Kosárlabda, NBA: a Detroit megállíotta a menetelő Cavalierst

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 20. 07:07
Allen Iverson 25 pontja, Richard Wallace 15 lepattanója és a kitűnő védekezés eredményeként a Detroit Pistons megszakította a Cleveland Cavaliers hét mérkőzéses győzelmi szériáját az észa-amerikai kosárlabdaliga (NBA) szerdai játéknapján. Idegenben nyert rangadót a Dallas Mavericks és a Denver Nuggets.


Hét sikeresen megvívott csata után Detroitban elestek Cleveland lovagjai szerdán. LeBron James ezúttal is hozta megszokott kiemelkedő teljesítményét, sőt Mo Williams is csatlakozott a pontgyártáshoz, egyaránt 25 pontot termelve, a Pistons legyőzéséhez azonban ez is kevés volt.

 

Hogy miért? Mivel a hagyományosan kitűnő védekezéssel rendelkező Detroit ezúttal is olajozottan gátolta meg ellenfele behatolásait, ráadásul Allen Iverson 23 összegyűjtött pontja, és a mögötte álló csapategység révén az utolsó negyedben támadásban is sziporkáztak.

 

A 2006-os nagydöntős Dallas Mavericks nagy nehezen talál a helyes útra az idei szezonban, viszont a Houston elleni idegenbeli diadalt a megújulás első pozitív jelének tekinthetjük.

 

Allen Iverson távozott? A Denver szekere ettől még igencsak fut, ezúttal a sérülésekkel sújtott San Antonio Spurs otthonában arattak magabiztos sikert. Dwayne Wade negyven pontja sem volt elég a Miami Heat diadalához, a 2006-os draft első kiemeltje, az olasz Andrea Bargnani győzelemre vezette a Toronto Raptors gárdáját.

 

NBA, A SZERDAI JÁTÉKNAP EREDMÉNYEI:
Atlanta Hawks Washington Wizards 91-87
Miami Heat Toronto Raptors 95-101
Detroit Pistons Cleveland Cavaliers 96-89
Minnesota Timberwolves Philadelphia 76ers 102-96
Oklahoma City Thunder Los Angeles Clippers 88-108
New Orleans Hornets Sacramento Kings 96-105
Houston Rockets Dallas Mavericks 86-96
San Antonio Spurs Denver Nuggets 81-91
Utah Jazz Milwaukee Bucks 105-94
Portland TrailBlazers Chicago Bulls 116-74