Kirúgták volna a centert, mégis maradt

Szerző: shLétrehozva: 2009. szeptember 25. 08:12
Az Atomerőmű SE férfi kosárcsapatának vezetőedzője, Dzunics Braniszlav megszabadult volna a paksiak legendájától, a korábbi válogatott centertől, Gulyás Róberttől. A szakember döntését azonban az elnök, Kovács Antal felülbírálta, így a játékos marad a csapatnál. Harag nincs, ám tudnak-e majd együtt dolgozni idény közben?


Gulyás Róbert egyike azoknak a játékosoknak Pakson, aki más besorolás alá esik, mint bármelyik társa. Hasonlóképpen gondolkodik az egykori olimpiai bajnok dzsúdós Kovács Antal is, aki mostanság a tolnai klubot vezeti. Ahogy a sportvezetővé lett klasszis korábban is elmondta, amíg mozog, Gulyásnak helye van az Atomerőműben. Tulajdonképpen élve hatalmával, felülbírálta az ASE edzőjét. 

A válogatott mellett is dolgozó Dzunics Braniszlav ugyanis a sérülékenységére hivatkozva inkáb megvált volna játékosától. Tény, Gulyás mindkét térdét operálták korábban, nem - és valószínűleg már sosem lesz - száz százalékos. Csaplár-Nagy Ervin tulajdonképpeni visszavonulása miatt így nem maradt teljes értékű centere a Báne becenévre hallgató szakembernek. A szerb származású edző így felbontotta volna a rutinos középjátékos szerződését.

Ekkor szólt közbe Kovács, aki leült tárgyalni Gulyással és a felek már úgy áltak fel néhány órával később, hogy a center marad Pakson. 

Dzunics elmondta, semmi baja a korábbi válogatottal, mindössze szakmai döntésről volt szó. Gulyás tehát továbbra is az ő kezei alatt dolgozik majd. De vajon milyen lesz így a közös munka?

„Semmi probléma nem lesz az idény során, úgy gondolom, hogy ez csak erősíti majd a csapatot. Az, hogy én mit gondolok, az csak másodlagos most" - nyilatkozta honlapunknak Dzunics.

Az első teszt a szombati ASE-PVSK Szuperkupa-mérkőzés lehet, amelyet hogy, hogy nem Pakson rendeznek.