Keserű volt Iversonnak a bostoni tea

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 10. 07:27
Allen Iverson immáron hazai pályán is bemutatkozott – hatalmas bánatára vereséggel – az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján a Detroit színeiben a Boston ellenében. Tony Allen 23 ponttal vette ki a részét a sikerből, akárcsak Kobe Bryant, aki a Los Angeles Lakerst segítette győzelemhez a Houston Rocketscel szemben.


 



A Denver mezét a közelmúltban a Detroit trikójára lecserélő Allen Iverson szupersztároknak kijáró ünneplésben részesült vasárnap este, ekkor mutatkozott be ugyanis hazai közönség előtt új klubcsapatában az NBA egyik legfényesebben ragyogó csillaga.

A jegyeket már réges-régen elkapkodták erre a nem mindennapi eseményre, és a népes szurkolósereg felállva, hatalmas ováció közepette ünnepelte a kezdés előtt az újdonsült kedvencet, ám ezt követően már csak kevés okuk volt a maradéktalan örömre.

A Pistons persze több szempontból is emlékezetessé akarta tenni az estét, ám ez csak az elgondolás szintjén működött. A Celtics udvariatlan vendégként végig kontroll alatt tartotta a mérkőzést, és elsősorban fantasztikus második negyedben bemutatott produkciójuknak köszönhetően (30-10) két vállra fektette ellenfelét.

A bostoniak legeredményesebb játékosa címet Tony Allen érdemelte ki, és bár a hazaiak oldalán Tayshaun Prince is 23 pontot kapirgált össze, nem volt kérdéses, ki ünnepelhette végül felszabadultabban vasárnapi remek játékát.

A Lakers Kobe Bryant vezérletével (23 pont) esélyt sem adott a Houston Rocketsnek, míg a Sacramento szintén hazai környezetben bánt el a Golden State-tel.

A Denver nagyrészt Carmelo Anthonynak (24 pont) és Chauncey Billupsnak köszönheti, hogy üres kézzel távozott a Memphis a Nuggets otthonából. Pedig O.J. Mayo minden megtett annak érdekében, hogy ne lógó orral kelljen bevonulnia társaival az öltözőbe, de 31 pontja is kevésnek bizonyult ahhoz, hogy érdemben bele tudjon szólni a találkozó alakulásába.

Észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA), vasárnapi játéknap:
Charlotte Bobcats-Toronto Raptors 79-89
New York Knicks-Utah Jazz 107-99
Los Angeles Clippers-Dallas Mavericks 103-92
Detroit Pistons-Boston Celtics 76-88
Oklahoma City Thunder-Atlanta Hawks 85-89
Denver Nuggets-Memphis Grizzlies 100-90
Sacramento Kings-Golden State Warriors 115-98
Los Angeles Lakers-Houston Rockets 111-82